Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης : Σημαντικός ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων στη μάχη κατά της λιτότητας

Παπαδημούλης : Σημαντικός ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων στη μάχη κατά της λιτότητας
Τι αναφέρει σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης
Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις στη μάχη απέναντι στις πολιτικές λιτότητας υπογραμμίζει, με άρθρο του στην ιστοσελίδα thefact.gr, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Από το 2008 και μετά η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχει προκαλέσει μια βαθιά κοινωνική κρίση που δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί, με τις συντηρητικές ηγεσίες της ΕΕ και της Ευρωζώνης να εξακολουθούν να πιέζουν για τις ίδιες αποτυχημένες και καταστροφικές πολιτικές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η ΕΕ δεν εργάζεται για τους ίδιους τους πολίτες, μια εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική, που οδηγεί ένα μέρος των ψηφοφόρων στην εκλογική στήριξη λαϊκίστικών, υπερσυντηρητικών και ακροδεξιών κομμάτων» προσθέτει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνει στο άρθρο του ότι «στη μάχη για την αντιμετώπιση των πολιτικών λιτότητας σημαντική είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις. Εντός του Ευρωκοινοβουλίου οι δυνάμεις αυτές εκπροσωπούνται από την «Προοδευτική Συμμαχία», η οποία με το έργο της έχει καταφέρει να παρεμβαίνει αποφασιστικά στην πολιτική της ΕΕ, θέτοντας προς συζήτηση καίρια ζητήματα, όπως την ενίσχυση των πολιτικών κοινωνικής συνοχής, την αύξηση της δημοκρατικής νομιμοποίησης και λογοδοσίας των θεσμών της ΕΕ, την κλιματική αλλαγή, αλλά και την προώθηση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου».
Τέλος σημειώνει πως η «ορμπανοποίηση» του ΕΛΚ, η ανοχή στον ακροδεξιό λαϊκισμό, η ρητορική μίσους από τον Σαλβίνι και τη Λεπέν, συνιστούν ευθεία απειλή προς τις ευρωπαϊκές αξίες και τη δημοκρατία μας, συνιστούν απειλή για τα κοινωνικά δικαιώματα και τη συλλογική μας ασφάλεια.
«Απέναντι, λοιπόν, σε αυτά τα αρνητικά και ανησυχητικά φαινόμενα, είναι επιβεβλημένη η οικοδόμηση μιας ευρείας δημοκρατικής συμμαχίας, που σκοπό θα έχει την ενίσχυση των θεμελιωδών αρχών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, προκειμένου η Ευρώπη να αποφύγει την οπισθοδρόμηση, κάνοντας βήματα προς τα εμπρός, αλλά και να δώσει απαντήσεις στην πράξη στις ανησυχίες των πολιτών, που επικεντρώνονται στις κοινωνικές ανισότητες, σε ζητήματα που άπτονται της ισότητας των φύλων, αλλά και θέματα που διευρύνουν το οικονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό χάσμα μεταξύ των ισχυρών και αδύναμων περιφερειών» καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης και επαναλαμβάνει πως « απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις αποτελεί η ανάπτυξη και προώθηση της κοινωνικής ατζέντας, ως βασικού πυλώνα δράσης, που θέτει στο επίκεντρο τους πολλούς κι όχι τους λίγους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης