Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Που βλέπουν τώρα τις τιμές των μετοχών οι αναλυτές – Γιατί παραμένουν απαισιόδοξοι

Που βλέπουν τώρα τις τιμές των μετοχών οι αναλυτές – Γιατί παραμένουν απαισιόδοξοι
Αρκετά blue chips έχουν άσχημη τεχνική εικόνα και σε συνδυασμό με όσο γίνονται σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνει τα στελέχη της αγοράς να βλέπουν πιο κάτω τις τιμές
Παρά την πτώση του ΧΑ στελέχη της αγοράς με τα οποία συνομιλεί το Bankinngnews και τα οποία έχουν «πιάσει» την πορεία της αγοράς και είχαν τονίσει και στο site την απαισιοδοξία τους από υψηλότερα επίπεδα, σημειώνουν πως γι αυτούς τίποτα δεν έχει βελτιωθεί και παραμένουν ανήσυχοι.
Τονίζουν το κακό κλίμα διεθνώς για το οποίο περιμένουν να χειροτερέψει περαιτέρω, σημειώνουν την παροχολογία και το προεκλογικό κλίμα, τη διάθεση για μη περικοπή των συντάξεων στη χώρα και φυσικά τα σκάνδαλα που έχουν πλήξει την αξιοπιστία του ΧΑ.
Μόνο για  trading προσφέρεται αυτήν την περίοδο το ελληνικό χρηματιστήριο σύμφωνα με αυτούς και σημειώνουν την αρνητική τεχνική εξέλιξη, ότι σε πολλά γραφήματα παρατηρείται ότι σε όλους τους κινητούς μέσους των διακοσίων ημερών ο στροφέας έχει πάρει κλίση προς τα κάτω.
Για τον FTSE 25 σημειώνει πως στα τρέχοντα επίπεδα θα δείξει αν θα φύγει κάτω από τις 1.610 μονάδες και θα πάει στο στόχο που είναι στις 1.525 μονάδες.
«Αν θα συμβουλεύαμε κάποιον να αγοράσει θα λέγαμε στα τρέχοντα επίπεδα αλλά με κοντινά stop loss».
Σε επιμέρους μετοχές εξακολουθούν να σημειώνουν πως πολλά γραφήματα είναι άσχημα, κάτι που σημείωναν και μερικούς μήνες πριν.
Για τον ΟΤΕ αν δεν φύγει πάνω από τα 10,20 ευρώ ένας στόχος για τοποθέτηση είναι τα 8,90-9 ευρώ.
Όπως σημειώνουν έχει διασπάσει σχηματισμό Ώμος-Κεφάλι-Ώμος.
Τον ίδιο σχηματισμό έχει διασπάσει και ο ΟΠΑΠ και βρίσκεται σε σημείο «make or break», δηλαδή ή κρατάει τα 8,10-8 ευρώ ή πηγαίνει σε πρώτη φάση στα 7,70 ευρώ και σε δεύτερη στα 7,30 ευρώ.
Η Aegean κρατάει «με νύχια και με δόντια» το ανοδικό κανάλι από τον Αύγουστο του 2014, αλλά αν φύγει από τα 6,60 ευρώ θα δει γρήγορα τα 5,90-5,80 ευρώ.
Η ΕΧΑΕ έχει πιάσει στα 3,70 ευρώ τον βραχυπρόθεσμο στόχο και έχει αντιδράσει αρκετές φορές.
Αν τον διασπάσει μπορεί να δει τα 3,60 ευρώ και μετά η επόμενη στήριξη είναι αρκετά πιο κάτω.
Η Μυτιληναίος έσπασε και οδεύει προς τα 7-7,20 ευρώ, ενώ για τη Motor Oil ο στόχος είναι στα 17 ευρώ και ο επόμενος στα 15 ευρώ.
Για τα ΕΛΠΕ αναφέρουν πως έχουν λίγο καλύτερο γράφημα από τα άλλα, αλλά μπορεί η μετοχή να υποχωρήσει λόγω του γενικότερου κλίματος προς τα 6,65 ευρώ και αν σπάσει και αυτό το σημείο τότε οδεύει προς τα 5,60 ευρώ.
Για την Coca Cola σημειώνουν επίσης πως κρατάει καλύτερα από άλλες μετοχές με τη δυναμική της υποχώρησης να μπορούν να φτάσει στα 25 ευρώ.
Τέλος για τη Grivalia δίνουν τιμή κοντά στα 6,40 ευρώ.
Αυτό που σημειώνουν πάντως είναι πως πρόκειται για τιμές με βάση την τεχνική ανάλυση και πως δεν είναι απαραίτητο όλες οι μετοχές να πιάσουν τους στόχους, κάτι που θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι επενδυτές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης