Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δικαίωση δανειολήπτη από την ΤτΕ για το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστηρίου δανείου

tags :
Δικαίωση δανειολήπτη από την ΤτΕ για το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστηρίου δανείου
Με τη συνδρομή του ΠΣΑΣ, η ΤτΕ δικαίωσε δανειολήπτη για το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστήριο συμβολαίου
Μετά από σχετική καταγγελία του δανειολήπτη -την οποία πραγματοποίησε με τη συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρέωσε την τράπεζα να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο που προσκόμισε ο δανειολήπτης από ασφαλιστική εταιρία της επιλογής του.
Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δανειολήπτης και με την συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, του χρέωσε δε τα ασφάλιστρα (του ασφαλιστηρίου συμβολαίου) που εκείνη εξέδωσε σε εταιρία της επιλογής της.
Μετά την καταγγελία αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τράπεζα: 1) να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης 2) να πιστώσει στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε ο κάθε δανειολήπτης να είναι ελεύθερος να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρία και τον σύμβουλο με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί.
Σημαντικό σημείο είναι ότι την πρόθεσή του αυτή πρέπει να γνωστοποιήσει, με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά προτίμηση, έγκαιρα, ήτοι με τη λήξη ή πριν τη λήξη του προηγουμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Τράπεζα.
Ο Π.Σ.Α.Σ. στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα για την «αντιμετώπιση» του αθέμιτου ανταγωνισμού από το «Bancassurance» είναι σε θέση να συνδράμει σε περιπτώσεις επωνύμων καταγγελιών ασφαλιζομένων των μελών του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης