Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε εξέλιξη η καταγραφή κτιρίων για κοινωνική αντιπαροχή – Προηγούνται στη λίστα Ολυμπιακό χωριό και ακίνητα της ΔΥΠΑ

Σε εξέλιξη η καταγραφή κτιρίων για κοινωνική αντιπαροχή – Προηγούνται στη λίστα Ολυμπιακό χωριό και ακίνητα της ΔΥΠΑ
Το νέο πρόγραμμα «Κοινωνική Αντιπαροχή», που ξεκινά άμεσα αναμένεται να ενισχύσει τη στεγαστική πολιτική
Βρέθηκαν και ήδη ετοιμάζονται προς κοινωνική αξιοποίηση τα πρώτα δημόσια κτίρια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη καταγραφή των κενών δημόσιων κτιρίων σε όλους τους δήμους της χώρας που θα δοθούν προς ενοικίαση υπό τη μορφή «κοινωνικής αντιπαροχής».
Με βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, πρώτο στη σειρά έρχεται η εκμετάλλευση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, η παράδοση των οικισμών στα Γρεβενά και τα Γιαννίτσα, αλλά και των 120 κενών διαμερισμάτων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.
Το νέο πρόγραμμα «Κοινωνική Αντιπαροχή», που ξεκινά άμεσα αναμένεται να ενισχύσει τη στεγαστική πολιτική. Σε αυτό το πλάνο εντάσσονται 11 οικόπεδα που έχουν οικοδομική άδεια σε Κηφισιά, Παιανία, Μαρούσι, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Λάρισα, Αγρίνιο, Πάτρα, Σέρρες, Χαλκιδική και Ξάνθη.
Παράλληλα με τα κτίρια του Ολυμπιακού χωριού, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο, με αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις, ενώ ανάδοχος του έργου αναμένεται να βρεθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, που θα τρέξει όλη τη διαδικασία στο τέλος του 2024.
Ο ανάδοχος μάλιστα θα πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα στη ΔΥΠΑ, το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Πρόκειται για μία σύμβαση κατασκευής και αξιοποίησης, χωρίς να δεσμεύονται κεφάλαια της ΔΥΠΑ για την κατασκευή.
Η κοινωνική κατοικία αφορά στην παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου προς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που ελέγχονται από το Δημόσιο, εφόσον έχουν περάσει 15 χρόνια από την παραχώρηση και ο σκοπός για τον οποίο έγινε δεν πραγματοποιήθηκε.
Μετά την παρέλευση 25 ετών από την διενέργεια της κλήρωσης για την επιλογή των παραχωρησιούχων οικιστών σε οικισμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εφόσον παραμένουν αδιάθετες κατοικίες, η ΔΥΠΑ εκδίδει δημόσια πρόσκληση προς τους επιλαχόντες, προκειμένου να τους παραχωρήσει τις αδιάθετες κατοικίες.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης