Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Εάν ψηφιστεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπορούν πλέον να συγκυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Θεοχαρόπουλος: Εάν ψηφιστεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπορούν πλέον να συγκυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Να δεσμευτεί ο Τσίπρας ότι μετά την ψήφιση της Συμφωνίας θα προκηρυχθούν εκλογές είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θα μπορούν να συγκυβερνούν την επόμενη της κύρωσης από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Θεοχαρόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί ότι εάν φέρει και ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η Συμφωνία, αμέσως μετά θα προκηρυχθούν εκλογές.
«Αν οι ΑΝΕΛ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα συνεχίσουν και όταν έλθει η συμφωνία και πουν “ δεν την ψηφίζουμε”, θα πρέπει να δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας ότι, ναι, τη φέρνει στην παρούσα Βουλή για ψήφιση, αλλά αμέσως μετά προκηρύσσονται εκλογές στη χώρα, εξάλλου θα είμαστε λίγους μήνες πριν.
Δεν μπορεί να συνεχίζει μια κυβέρνηση σε ένα τέτοιο μείζον εθνικό θέμα, που απασχολεί τη χώρα όλους αυτούς τους μήνες, να συνεχίσει την επόμενη μέρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα» είπε οκ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ έχει τοποθετηθεί καθαρά ότι απαιτείται επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, στο οποίο χρειάζεται επιτέλους λύση».
Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε ότι «όταν έρχεσαι στην Έκθεση συνήθως παρουσιάζεις το πρόγραμμά σου για την επόμενη χρονιά».
«Ο κ. Τσίπρας αντί γι' αυτό παρουσίασε το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία.
Πρώτα από όλα δεν έχουμε εκλογές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.
Προσπαθεί να προκαλέσει μία σύγχυση στους πολίτες αυτή τη στιγμή, λέγοντας για παράδειγμα ότι θα δώσει 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία όμως αν τα μετρήσει κανείς αφορούν την τετραετία, ενώ το έτος αφορούν τα 800 εκατ. μόνο, που είναι ένα μικρό ποσό που παίρνουν πίσω οι πολίτες από τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και τον φορολογικό στραγγαλισμό, με τον οποίο του παίρνονται δισεκατομμύρια ευρώ.
Ουσιαστικά πρόκειται περί κοροϊδίας» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εκλογική στόχευση του Κινήματος Αλλαγής.
«Όταν έγιναν εκλογές για τον επικεφαλής τον Νοέμβριο του 2017, ήλθαν 212.000 πολίτες.
Αυτοί σε προβολές αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό της τάξης του 15%.
Υπάρχει αυτό το ποσοστό;
Όχι, αυτό είναι οι προσδοκίες, να μπορούμε να εκφράσουμε ένα 15% του ελληνικού λαού, αν κάνουμε ορισμένα πράγματα, που είναι απαραίτητα, για να μπορέσουμε να πείσουμε αυτόν τον κόσμο που μας παρακολουθεί και είναι έτοιμος, αλλά ακόμη κάτι μπορεί να μην του αρέσει.
Τα ποσοστά μας πιθανόν αυτή τη στιγμή πιθανόν είναι κοντά στο 10%, για να φτάσουμε όμως στα ποσοστά της τάξης του 15%, τα οποία είναι πιθανά γιατί ο κόσμος μας ακούει, χρειάζεται μία γενναία πολιτική, η οποία θα μπορέσει να ακουμπήσει τα προβλήματα της καθημερινότητας» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης