Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Amundi: Έως το β’ 6μηνο 2019 θα συνεχιστεί το ράλι της Wall Street - Καλύτερες οι ευρωπαϊκές αγορές έως το 2020

Amundi: Έως το β’ 6μηνο 2019 θα συνεχιστεί το ράλι της Wall Street - Καλύτερες οι ευρωπαϊκές αγορές έως το 2020
Αναμένεται μια ήπια προσγείωση για την οικονομία των ΗΠΑ το 2019 και το 2020, επιβραδύνοντας το ράλι στη Wall Street
Το ράλι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχιστεί μέχρι το β’ εξάμηνο του 2019, αν και αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητα, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να εμφανίσουν καλύτερες επιδόσεις το 2019 και το 2020, εκτιμά η Amundi.
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει διαδοχικά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα μπορούσε να επίκειται μια βίαιη διόρθωση.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής επενδύσεων της Amundi, Vincent Mortier, οι υψηλές τιμές των μετοχών δικαιολογούνται εν μέρει από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.
Ο Mortier δήλωσε ότι αναμένει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία των ΗΠΑ το 2019 και το 2020, επιβραδύνοντας το ράλι στη Wall Street, ενώ, την ίδια περίοδο, οι ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν σταθερές.
Η Amundi, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων της Ευρώπης, αναμένει ότι η μακρά bull market στις ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχιστεί, καθώς η χαμηλή μεταβλητότητα της αγοράς και οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις εξακολουθούν να προσελκύουν επενδυτές.
«Οι fund managers τείνουν να αυξάνουν τις θέσεις τους στις ΗΠΑ και να μειώνουν την έκθεσή τους στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές.
Είναι μηχανικό, ένας fund manager που δεν το κάνει αυτό θα μπορούσε να κατηγορηθεί», δήλωσε ο Mortier στο «Reuters».
«Αν ο ορίζοντάς σας είναι, ας πούμε, ο Νοέμβριος, αυτό είναι που πρέπει να κάνετε», πρόσθεσε.
Ωστόσο, το 2019 ή το 2020, οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ, εκτίμησε ο ίδιος.
Οι αναλυτές της Amundi αναμένουν μια ήπια προσγείωση για την αμερικανική οικονομία το επόμενο έτος και το 2020, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% το 2020, ως αποτέλεσμα των εμπορικών δασμών, του υψηλότερου πληθωρισμού, των υψηλότερων επιτοκίων, της χαμηλότερης αύξησης της παραγωγικότητας και των μικρότερων περιθωρίων κέρδους, όπως ανέφερε ο Mortier.
«Ο οικονομικός κύκλος στις ΗΠΑ επεκτάθηκε από τη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου Donald Trump, αλλά τώρα δείχνει σημάδια κόπωσης», συνέχισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Mortier, τα αμερικανικά assets θα παραμείνουν δημοφιλή τους προσεχείς μήνες ως ασφαλή καταφύγια, καθώς η κρίση στην Τουρκία υπενθύμισε τους κινδύνους που συνδέονται με τις αναδυόμενες αγορές.
Ο ίδιος, ωστόσο, απορρίπτει την πιθανότητα επέκτασης μιας γενικής κρίσης σε όλες τις αναδυόμενες αγορές, καθώς πολλοί επενδυτές έχουν μειώσει την εξάρτησή τους από τις ξένες αγορές.
Ο Mortier και η ομάδα δείχνουν προτίμηση στο χρέος χωρών όπως το Μεξικό, η Σερβία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρωσία και η Κίνα, ενώ αποφεύγουν την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία.
«Μας αρέσει επίσης η Ινδία, αλλά είναι ακριβή, είναι περίπλοκο να βρούμε αγοραστικές ευκαιρίες», είπε, προσθέτοντας ότι είναι επίσης επιφυλακτικός για τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης