Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στη Βρετανία, με 39%-35%

tags :
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στη Βρετανία, με 39%-35%
Προβάδισμα Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στη Βρετανία, δείχνει δημοσκόπηση της YouGov
Προβάδισμα της τάξεως των τεσσάρων (4) ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνουν έναντι των Εργατικών, οι κυβερνόντες Συντηρητικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, κόντρα στη γενικότερη δυσαρέσκεια που επικρατεί στη βρετανική κοινωνία για τους χειρισμούς της πρωθυπουργού Theresa May στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, το κόμμα της κας May συγκεντρώνει 39% σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό αυξημένο κατά μία (1) ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας.
Το κόμμα των Εργατικών, ωστόσο, υποχώρησε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 35%.
Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.675 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία και διενεργήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έδειξε, επίσης, ότι η πρωθυπουργός διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του Jeremy Corbyn στις 14 μονάδες, ένα άλμα 7 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, για το ερώτημα για ποιος είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Διαβάστε: Δημοσκόπηση: Προβάδισμα των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών στη Βρετανία, με 41%-40%

Το κόμμα των Εργατικών υποχώρησε κατά 3 μονάδες στο 35%.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη βρετανική πολιτική σκηνή οι αντισημιτικές τάσεις φίλα προσκείμενων στελεχών στο Εργατικό Κόμμα, με τον Jeremy Corbyn να βρίσκεται στο στόχαστρο για την αδυναμία αντιμετώπισης και καταδίκης των φαινομένων.
Οι σχετικές δηλώσεις έχουν καταδικασθεί από εβραϊκές οργανώσεις και Εβραίους βουλευτές του ως εκφάνσεις εγγενούς αντισημιτισμού στα αριστερά του κόμματος.
Ο επικεφαλής των Εργατικών επιχείρησε με άρθρο του στον Guardian το Σάββατο να καθησυχάσει τους επικριτές, δηλώνοντας ότι παραδέχεται πως «υπάρχει πραγματικό πρόβλημα το οποίο οι Εργατικοί εργάζονται να ξεπεράσουν».
Οι άνθρωποι που ρίχνουν αντισημιτικό δηλητήριο πρέπει να καταλάβουν:
Δε μιλάτε εξ ονόματός μου.
Δεν είστε υποστηρικτές μου και δεν έχετε θέση στο κίνημά μας».
Βέβαια, ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Tom Watson, ο οποίος προέρχεται από την κεντροαριστερή πτέρυγα του κόμματος, επέκρινε με συνέντευξή του στον Observer τους χειρισμούς της κρίσης.
Με δηλώσεις του που έχουν χαρακτηριστεί από σχολιαστές ως «κήρυξη εμφυλίου πολέμου», σημείωσε πως «είναι μία από εκείνες τις στιγμές που πρέπει να ρίξουμε μία προσεκτική, σκληρή ματιά στους εαυτούς μας, να υπερασπιστούμε το σωστό και να παρουσιάσουμε το κόμμα ως κατάλληλο να ηγηθεί του έθνους, ειδάλλως θα εξαφανιστούμε σε μία δίνη αιώνιου ονείδους και ντροπής».

Διαβάστε: Βρετανία: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το β΄ 3μηνο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης