Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραίες διακυμάνσεις το ιαπωνικό γεν, φήμες για κρατική παρέμβαση

Ακραίες διακυμάνσεις το ιαπωνικό γεν, φήμες για κρατική παρέμβαση
Το γεν άγγιξε για λίγο τα 160,03 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1990
Ακραίες διακυμάνσεις καταγράφει το ιαπωνικό γεν, το οποίο υποχώρησε στα 160 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας στην Ασία.
Το γεν άγγιξε για λίγο τα 160,03 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1990, όταν υποχώρησε στα 160,15, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι το μεσημέρι και διαπραγματευόταν γύρω στα 156,5 έναντι του δολαρίου.
Η Commonwealth Bank of Australia δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας αναμένεται να δημοσιεύσει την Τρίτη τα στατιστικά στοιχεία για τις παρεμβάσεις στην αγορά για την περίοδο 28 Μαρτίου έως 26 Απριλίου.
Είπε, ωστόσο, ότι «δεν έχουμε δει καμία αναφορά στα μέσα ενημέρωσης που να επιβεβαιώνει την παρέμβαση».
«Η σημερινή μεταβλητότητα του γεν μπορεί να αντανακλά την επιφυλακτικότητα των αγορών εν μέσω ισχνής ρευστότητας.
Είναι απίθανο να λάβουμε σχόλια από Ιάπωνες αξιωματούχους σήμερα, επειδή η Ιαπωνία βρίσκεται σε αργία, ανέφερε η τράπεζα.
Οι ιαπωνικές αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει κατά των «υπερβολικών» κινήσεων στο γεν, αλλά δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση του νομίσματος, σημειώνει το CNBC.
Ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς είχαν υποψίες ότι οι αρχές θα παρέμβαιναν στο επίπεδο των 155 μονάδων, αλλά το γεν διολίσθησε πέρα από αυτό το όριο την περασμένη εβδομάδα.
yen_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης