Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό, λόγω αποδυνάμωσης του δολαρίου - Στα 1.258 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό, λόγω αποδυνάμωσης του δολαρίου - Στα 1.258 δολ. ανά ουγγιά
Ήπια κέρδη καταγράφει ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την ελαφριά αποδυνάμωση του δολαρίου
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα (4/7/2018) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την ελαφριά αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο παραμένει υπό πίεση, λόγω των επίμονων ανησυχιών για την εμπορική σύγκρουση ΕΕ - ΗΠΑ.
Η Κομισιόν φέρεται να αναζητά τρόπους να κατευνάσει τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο συνομιλιών με μεγάλες χώρες εξαγωγείς αυτοκινήτων, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για περικοπές δασμών.
Η εν λόγω πρόταση εξετάζεται από την Ε.Ε. εν όψει της συνάντησης του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εντός του Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.
Στην αγορά επικρατεί νευρικότητα ενόψει της προθεσμίας της 6ης Ιουλίου, οπότε και οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν δασμούς σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ. από την Κίνα.
Την ίδια ώρα, ώθηση στο ευρώ προσέφεραν ορισμένα θετικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, που έδειξαν μια οριακή ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Ιούνιο του 2018.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες, έναντι 54,1 μονάδων του προηγούμενου μήνα, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται ελαφρώς καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί στις 54,8 μονάδες.
Με την αμερικανική αγορά να παραμένει κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου σημειώνει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές άνοδο 0,4% στα 1.258 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τη Δευτέρα (2/7) είχε «αγγίξει» τα 1.241,70 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τη FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,166 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1% σε σχέση με το γιεν, στα 110,5 γιεν.
Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί σε σχέση και με το γουάν, με το κινεζικό νόμισμα να συνεχίζει να ανακάμπτει από τα χαμηλά 11 μηνών τα οποία «άγγιξε» πρόσφατα.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης