Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Chizhov (Πρέσβης Ρωσία): Αθήνα και Μόσχα μπορούν να βασίζονται σθεναρά στην αμοιβαία συνδρομή

Chizhov (Πρέσβης Ρωσία): Αθήνα και Μόσχα μπορούν να βασίζονται σθεναρά στην αμοιβαία συνδρομή
Chizhov (Πρέσβης Ρωσία): Αθήνα και Μόσχα μπορούν να βασίζονται σθεναρά στην αμοιβαία συνδρομή
«Η Μόσχα και η Αθήνα έχουν κοινή προσέγγιση σε πολλά επίκαιρα διεθνή θέματα» και «η Ρωσία και η Ελλάδα μπορούν να βασίζονται σθεναρά στην αμοιβαία συνδρομή για την ενδυνάμωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας του ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Μόσχα» ανέφερε από το βήμα της ίδιας θεματικής του συνεδρίου του Economist ο πρέσβης Vladimir Chizhov, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από τους διοργανωτές του συνεδρίου, ο κ. Vladimir Chizhov διεμήνυσε ότι η Μόσχα επιθυμεί να βλέπει μια ενωμένη και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος της. Όσο περισσότερα είναι τα προβλήματα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο και οι αβεβαιότητες για τη Ρωσία, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του διατηρεί στο ευρώ το 40% των αποθεμάτων της σε χρυσό και συνάλλαγμα. «Γιατί να προκαλέσουμε αναταράξεις στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ως παράγωγο ενός κλυδωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης;» διερωτήθηκε ρητορικά.
Επιπλέον, ανέφερε ότι οι φιλοδοξίες των βαλκανικών χωρών να ενταχθούν στην ΕΕ δεν ήταν ποτέ θέμα για τη Ρωσία και πως έγκειται στο δικό τους δικαίωμα. «Τα Βαλκάνια δεν θα πρέπει να αποτελούν μια περιοχή αναμέτρησης αλλά μια πλατφόρμα εγκαθίδρυσης αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας που θα ωφελήσει κυρίως την περιοχή» σημείωσε ο κ. Vladimir Chizhov.
Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ρωσία και οι χώρες της ΕΕ «ως δύο πυλώνες του κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού» είναι προορισμένες να αλληλεπιδρούν.
«Μας ενώνουν επίσης βαθείς ιστορικοί δεσμοί, ακόμη και αν μερικές φορές αμφισβητούνται, υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης