Συνάντηση Στουρνάρα με Nouy - Στο επίκεντρο οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και τα NPLs

Συνάντηση Στουρνάρα με Nouy - Στο επίκεντρο οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και τα NPLs
Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα της επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy
Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και η αντιμετώπιση των NPLs βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στην Αθήνα της επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Η Nouy συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων της επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) του 2018, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPLs) και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.
Η Daniele Nouy συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS