Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +1,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2018

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +1,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2018
Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε την ταχύτερη ανάπτυξή της κατά τους τελευταίους 4 μήνες
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/4) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος μετά την πτώση που σημειώθηκε κατά την έναρξη του έτους.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης της τάξεως του -1,8% που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2018.
Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε την ταχύτερη ανάπτυξή της κατά τους τελευταίους 4 μήνες, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +1,4%.
Παράλληλα, η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε απροσδόκητη πτώση κατά -0,6%, διαψεύδοντας μάλιστα τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι ο σχετικός δείκτης θα ενισχυθεί κατά +0,7% σε μηνιαία βάση.
Ωστόσο, ο κατασκευαστικός κλάδος αντιστάθμισε τις απώλειες του κλάδου της μεταποίησης, καθώς ενισχύθηκε κατά +2,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, αντιστρέφοντας τη σημαντική πτώση που είχε καταγράψει προηγουμένως.
Σε ότι αφροά το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, η βιομηχανική και η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησαν κατά -0,4% και -0,7% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης