Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 5 εβδομάδων παραμένει το δολάριο λόγω Powell (Fed), στο +0,13% έναντι του ευρώ

Σε υψηλά 5 εβδομάδων παραμένει το δολάριο λόγω Powell (Fed), στο +0,13% έναντι του ευρώ
Οι θετικές προοπτικές του επικεφαλής της Fed για την αμερικανική οικονομία παρέχουν στήριξη στο δολάριο
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (28/2) το αμερικανικό δολάριο, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell για την οικονομία των ΗΠΑ, με το αμερικανικό νόμισμα να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά +0,13% στις 90,43 μονάδες, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιανουαρίου του 2018.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Powell επανέλαβε ότι η Federal Reserve πιθανότατα θα προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
«Οι προοπτικές μου για την οικονομία έχουν ισχυροποιηθεί από τον Δεκέμβριο», τόνισε ο Powell στην ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, ενισχύωντας την πεποίθηση των επενδυτών ότι η Fed ενδέχεται να προχωρήσει σε ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων απ' ότι αρχικά αναμενόταν.
Το ευρώ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,13% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,2217 δολ. καθώς τα προκατακριτκά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη δεν παρείχαν καμία στήριξη προς το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, η στερλίνα καταγράφει σημαντική πτώση έναντι του δολαρίου, και συγκεκριμένα στο -0,44% και τα 1,3848 δολ. ενώ στον αντίποδα το δολάριο υποχωρεί κατά -0,21% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,11 γεν, λόγω της περαιτέρω μείωσης στην αγορά ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης