Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα περιμένει να «κατακαθίσει η σκόνη» στις αγορές πριν εκδώσει το 7ετές ομόλογο

Reuters: Η Ελλάδα περιμένει να «κατακαθίσει η σκόνη» στις αγορές πριν εκδώσει το 7ετές ομόλογο
Ο χρόνος επιστροφής της ομαλότητας στις αγορές θα καθορίσει και την «έκδοση» του νέου 7ετούς ελληνικού ομολόγου
Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου, αναφέρεται άρθρο του Reuters, τονίζοντας ότι η αναταραχή που υπήρξε στα διεθνή χρηματιστήρια είναι ο βασικός λόγος για τη συγκεκριμένη αναβολή.
«Είμαστε standby. Θέλουμε να δούμε να επανέρχεται η ηρεμία στις αγορές», τονίζει, ανώνυμα, Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.
Παράλληλα υποστηρίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο θα παρακολουθήσει τόσο τι θα συμβεί σήμερα Τετάρτη 7/2 στις αγορές και πιθανώς να αρχίσει να «κινείται» την Πέμπτη 8/2, εάν και η Wall Street ακολουθεί καλή πορεία.
«Το τελευταίο διήμερο είχαμε προσφορές από τους επενδυτές.
Είναι μία φυσιολογική διαδικασία και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις τακτικές που ακολουθούνται», προσθέτει η ίδια πηγή.
Ταυτόχρονα ένας τραπεζίτης σπεύδει να προσθέσει ότι «η Ελλάδα έχει καλή χρηματοδότηση, διαθέτει ρευστότητα αυτή τη στιγμή και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα υπάρξουν εκδόσεις ομολόγων πριν την έξοδο από το πρόγραμμα».
Μία ακόμη τραπεζική πηγή υποστηρίζει ότι αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα είναι να εξέλθει στις αγορές όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, ούτως ώστε να έχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
«Θέλουμε και χρειαζόμαστε την ύπαρξη των καλύτερων συνθηκών στις αγορές.
Θα πρέπει ναι είναι πολύ προσεκτικοί (σ.σ.: οι οικονομικοί παράγοντες της Ελλάδας), καθώς το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να πιέσεις τις αγορές και να έχεις ένα καταστροφικό αποτέλεσμα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης