Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ασκούνται στη βάση συλλαλητηρίων

Θεοχαρόπουλος: Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ασκούνται στη βάση συλλαλητηρίων
Πρέπει να απομονωθούν οι ακροδεξιές δυνάμεις και όχι να γιγαντωθεί ο εθνικολαϊκισμός είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος
Μεγάλο χαρακτήρισε το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ωστόσο διατύπωσε τη θέση πως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ασκούνται στη βάση συλλαλητηρίων.
«Ήταν ένα μεγάλο συλλαλητήριο, όπως ήταν και στη Θεσσαλονίκη.
Τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει τέτοιο μεγάλο συλλαλητήριο.
Από εκεί και μετά, ωστόσο, παραμένει σταθερή η θέση μου, ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ασκούνται στη βάση συλλαλητηρίων, δεν ασκούνται στη θέση του θυμικού, αλλά ασκούνται στη βάση των εθνικά υπεύθυνων θέσεων που διαμορφώνονται διαχρονικά και με όλη τη βεντάλια που γνωρίζει το πολιτικό σύστημα ανοιγμένη.
Τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν γιατί πολλές φορές διχάζουν τον ελληνικό λαό και δημιουργούν τεχνητή πόλωση ενώ αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μια εθνική στρατηγική και εθνική συνεννόηση» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Θεοχαρόπουλος
«Αυτό το οποίο συνέβη είτε στις πλατείες των αγανακτισμένων είτε τώρα στα συλλαλητήρια, αυτή η μείξη των ετερόκλητων δυνάμεων, που οδηγεί ουσιαστικά σε εθνικολαϊκιστικά μηνύματα δεν μπορεί να αποτελεί το μήνυμα που πρέπει να δώσει η Ελλάδα σήμερα, που είναι μια χώρα δυνατή, που μπορούμε να κάνουμε πράγματα και να δώσουμε λύση στα θέματα.
Πρέπει να απομονωθούν οι ακροδεξιές δυνάμεις και όχι να γιγαντωθεί ο εθνικολαϊκισμός.
Πρέπει να παλέψουμε οι υπεύθυνες δυνάμεις.
Θα πρέπει να υπάρξει μια λύση με σύνθετη ονομασία κοινά αποδεκτή για χρήση έναντι όλων με τις εγγυήσεις που θα υπάρχουν για τα θέματα του αλυτρωτισμού.
Αυτή είναι μια γνήσια πατριωτική στάση για να μην αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες η γειτονική μας χώρα ως Μακεδονία και να αναγνωρίζεται με μια σύνθετη ονομασία.
Αυτή είναι μια πατριωτική στάση προς όφελος των συμφερόντων.
Να δημιουργηθεί ένα μέτωπο λογικής και ευθύνης των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων, που θέλουμε να επικρατήσει ο ορθολογισμός στη χώρα και όχι ο ανορθολογισμός» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλομ εκτιμώντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εντός του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης