Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook του Μεξικού – Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «BBB+»

S&P: Αναβαθμίζεται σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook του Μεξικού – Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «BBB+»
Η μεταβολή του outlook αντικατοπτρίζει τη μείωση του κινδύνου από πλευράς δημοσίου χρέους, αλλά και την ταχεία αντίδραση των αρχών του Μεξικού στις πρόσφατες κρίσεις
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προοπτικών επαναξιολόγησης (outlook) του Μεξικού, από «αρνητικές» σε «σταθερές», προχώρησε η Standard & Poor’s, κόντρα στο γενικότερο κλίμα ασφυξίας που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Donald Trump για τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα) επιβεβαιώθηκε σε «BBB+», ενώ η βραχυπρόθεσμη σε «Α-2».
Η μεταβολή του outlook αντικατοπτρίζει τη μείωση του κινδύνου από πλευράς δημοσίου χρέους, αλλά και την ταχεία αντίδραση των αρχών του Μεξικού στις πρόσφατες κρίσεις, όπως η υποτίμηση του νομίσματος στα τέλη του 2016.
Η S&P αναμένει το δημόσιο χρέος να κυμανθεί γύρω στο 45% του ΑΕΠ στο τέλος του 2017 και να παραμείνει κάτω από το 50% για τα επόμενα δύο χρόνια, από 44% το 2016.
Να σημειωθεί ότι, τη στιγμή που είναι έτοιμες να αρχίσουν οι συνομιλίες για την αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής («ΝAFTA»), το Μεξικό «αθόρυβα» δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα με ρυθμούς ρεκόρ!
Περισσότεροι από 517.000 Μεξικανοί εργαζόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, επίδοση αυξημένη κατά 17% σε ετήσια βάση και υψηλότερη εδώ και 20 χρόνια.
Η πρόσβαση στο σύστημα παρέχει βασικά οφέλη, όπως η ασφάλιση υγείας και οι πληρωμές για συνταξιοδότηση.
Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ποσοστό των εργαζομένων στην άτυπη οικονομία έχει πέσει στο 57,2%, από 60% κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2009.
Η αύξηση των εργαζομένων που είναι εγγεγραμμένοι στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης είναι επίσης αποτέλεσμα αλλαγών στη φορολογική αρχή της χώρας που βελτιώνουν τις καταστάσεις μισθοδοσίας σε βιομηχανίες, ενώ οι ίδιοι νόμοι απαιτούν από τις εταιρείες να είναι πιο επιμελείς όσον αφορά τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων.
Το Μεξικό, οι Η.Π.Α. και ο Καναδάς θα αρχίσουν συνομιλίες τον επόμενο μήνα για να επαναδιαπραγματευτούν τη Nafta, την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump καταγγέλλει ως υπεύθυνη για εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας στις Η.Π.Α. και το εμπορικό έλλειμμα -63 δισ. δολαρίων- της χώρας με το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης