Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Συμφωνήσαμε με την May να μην ξανακλείσουμε τα σύνορα Βρετανίας-Ιρλανδίας

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Συμφωνήσαμε με την May να μην ξανακλείσουμε τα σύνορα Βρετανίας-Ιρλανδίας
Το Δουβλίνο αποτελεί μια από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις - όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Φρανκφούρτη - που επιχειρούν να προσελκύσουν βρετανικές εταιρείες που σχεδιάζουν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ε.Ε. μετά το Brexit
Η Ιρλανδία δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με την Βόρεια Ιρλανδία (του Ηνωμένου Βασιλείου) μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., όπως είπε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Enda Kenny.
Ο ίδιος τόνισε, ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να μην επιστρέψουν οι χώρες τους στην επαναλειτουργία συνοριακών σταθμών και τελωνείων στα σύνορά τους, όπως στο παρελθόν.
«Συμφωνούμε [με την May], ότι θα διατηρήσουμε ανοιχτά σύνορα και δεν θα υπάρξει επιστροφή σε αυστηρά ελεγχόμενες διελεύσεις», όπως ανέφερε ο Kenny από το Νταβός όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι η χώρα του αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τις βρετανικές επιχειρήσεις και τράπεζες που εξετάζουν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου λόγω Brexit, διαθέτοντας μεταξύ άλλων πληθώρα ταλαντούχων στελεχών και μιλώντας την αγγλική γλώσσα.
Το Δουβλίνο αποτελεί μια από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις - όπως το Παρίσι, η Μαδρίτη και η Φρανκφούρτη - που επιχειρούν με διάφορους τρόπους να προσελκύσουν βρετανικές εταιρείες που σχεδιάζουν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ε.Ε. για να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης