Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Τεράστιο έλλειμμα 1 τρισ. στερλίνων σε βρετανικά συνταξιοδοτικά προγράμματα λόγω Brexit

Sky News: Τεράστιο έλλειμμα 1 τρισ. στερλίνων σε βρετανικά συνταξιοδοτικά προγράμματα λόγω Brexit
Η νομισματικη χαλάρωση της BoE απέναντι στις συνέπειες του Brexit δημιουργεί κενό χρηματοδότησης υπεσχημένων συνταξιοδοτικών παροχών
Κολοσσιαίο έλλειμμα 1 τρισ. στερλίνων (1,15 τρισ. ευρώ) αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο του Brexit τα βρετανικά συνταξιοδοτικά προγράμματα προκαθορισμένων παροχών (συντάξεων), λόγω καθίζησης των αποδόσεων των βρετανικών κρατικών ομολόγων (gilts).
Αυτό αναφέρει αναλογιστική μελέτη της εταιρείας Hymans Robertson που επικαλείται το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, σύμφωνα με το οποίο η νέα ποσοτική χαλάρωση που αποφάσισε η κεντρική Τράπεζα Αγγλίας (BoE) για να αντιστρέψει την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας μετά το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα, προκαλεί στρεβλώσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, κατ' επέκταση και στα προγράμματα υπεσχημένων συνταξιοδοτικών παροχών που επενδύουν σε gilts για ασφάλεια και σταθερό εισόδημα.
Το ζήτημα των μεγάλων ελλειμμάτων σε συνταξιοδοτικά προγράμματα προκαθορισμένων παροχών στη Βρετανία ήρθε στη δημοσιότητα μέσω της κατάρρευσης της μεγάλης αλυσίδος λιανικών πωλήσεων BHS, αλλά και των τεράστιων συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων που αντιμετωπίζει η βρετανική χαλυβουργία Tata Steel στην προσπάθειά της να βρει αγοραστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης