Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τρίτο μνημόνιο και capital controls

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τρίτο μνημόνιο και capital controls
Για μία ακόμα φορά κυβέρνηση και Ένωση Κεντρώων είχαν κοινή γραμμή
Με 155 «όχι» έναντι 96 «ναι» και 20 «παρών» απορρίφθηκε τελικά η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας, capital controls και τρίτο μνημόνιο.
Η πρόταση δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 120 βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή.
Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.
Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ τη στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν "παρών".
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.

Δραγασάκης: Κίνηση τακτικισμού η πρόταση της ΝΔ

Κίνηση τακτικισμού χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Η χωρά σύρθηκε σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο». «Στην επόμενη Βουλή αυτή η Εξεταστική θα γίνει, και αυτό είναι δέσμευσή μας», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα.

Τσακαλώτος: Δεν υπήρξε Plan B

Έντονη κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για προσπάθεια αποπροσανατολισμού ελλείψει ουσιαστικών προτάσεων για να πάει η χώρα μπροστά.
«Δεν υπήρξε σχέδιο Β», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι αυτή που απέτυχε, ακόμα και να πείσει τους δικούς της, όπως είπε, καθώς τα γεγονότα την διέψευσαν, επικαλούμενος την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Χουλιαράκης: Εργαστήκαμε για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

«Η διαπραγμάτευση του Απριλίου και του Αυγούστου του 2015 δεν στηρίχθηκε σε καταστροφικές απειλές εξόδου από το ευρώ, αλλά στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης, τη δημιουργία συμμαχιών και την εκμετάλλευση των αντιθέσεων στην περιοχή της ευρωζώνης, και όχι στην τυχοδιωκτική επιλογή της εξόδου της χώρας από το ευρώ» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από Γεννηματά

«Όποιος δεν φοβάται, ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση που έχουμε καταθέσει.
Θεωρώ αδιανόητο η Εξεταστική Επιτροπή να μην επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα».
Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανίερη συμφωνία σιωπής των δύο κομμάτων.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

Κουτσούμπας: Τσίπρας και Μητσοτάκης κοροϊδεύουν τον λαό

Επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τους ότι κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

Λεβέντης: Δεν είμαι δεκανίκι κανενός

«Δεν είμαι δεκανίκι του κ. Τσίπρα, ούτε κανενός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για τη στάση του κόμματος του, τόσο για τον εκλογικό νόμο τον οποίο στήριξε, όσο και στη πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή της ΝΔ την οποία απορρίπτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης