Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Η Ε.Ε. διακινδυνεύει τις διαχρονικές της αξίες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τελική λύση του προσφυγικού

ΟΗΕ: Η Ε.Ε. διακινδυνεύει τις διαχρονικές της αξίες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην τελική λύση του προσφυγικού
Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διακινδυνεύει να αθετήσει τις διαχρονικές αξίες της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε περίπτωση που αποτύχει να διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα προσφέρει κατάλληλη προστασία σε όλους τους πρόσφυγες, υπό την κυοφορούμενη συμφωνία για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters o επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Ra'ad Al Hussein, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει να άρει όλους τους περιορισμούς επί της Σύμβασης της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Για τον ίδιο, η Ε.Ε. θα πρέπει να απόσχει από τη μαζική επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία - όσων προέρχονται εξ αυτής - καθώς αυτό θα περιόριζε μόνο στους Ευρωπαίους τα δικαιώματα προσφύγων που προβλέπονται από τη Σύμβαση της Γενεύης.
Ο Al Hussein εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και ζήτησε να διασφαλίζονται τα πλήρη δικαιώματα των προσφύγων που τα δικαιούνται.
Ο ίδιος ανέφερε, ότι έχει λάβει διασφαλίσεις από ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, πως η τελική συμφωνία με την Ε.Ε. θα σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης