Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο Μεϊμαράκης - Ετοιμάζει κίνηση - ματ για να σώσει το κόμμα από το φιάσκο

Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο Μεϊμαράκης - Ετοιμάζει κίνηση - ματ για να σώσει το κόμμα από το φιάσκο
Ήδη η διαδικασία εκλογής προέδρου ακουμπά τα όρια γελοιοποίησης
Τη σανίδα για να βγει από το κυοφορούμενο φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να δώσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μέσα στις επόμενες μέρες, δηλώνοντας το παρόν για την προεδρία του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr η υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη έχει «κλειδώσει», εξέλιξη που τον καθιστά και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την προεδρία.
Άλλωστε όπως εξελίσσεται η διαδικασία των υποψηφιοτήτων μόνο σε φιάσκο παραπέμπει, με τις «δηλώσεις προθέσεων» να τη γελοιοποιούν.
Στις 2 Οκτωβρίου το τοπίο στη ΝΔ θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, καθώς τότε λήγει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες.
Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, με αιχμή το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος στη μετά την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου εποχή δίνουν και παίρνουν, το παρασκήνιο είναι έντονο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι βασικές υποψηφιότητες θα είναι τέσσερις και θα αφορούν στους κ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα, Αδ. Γεωργιάδη και Ευ. Μεϊμαράκη.
Οι τρεις πρώτοι το έχουν ανακοινώσει και επίσημα, ο τελευταίος αναμένεται να το πράξει έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, όταν λήγει και η σχετική προθεσμία.
Σύμφωνα με πηγές του www.bankingnews.gr κανένα από τους τρεις πρώτες δεν μπορεί να εγγυηθεί μια εκ βάθρων πολιτική αναγέννηση του κόμματος.
Και μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν πως η ΝΔ δεν χρειάζεται να ορίσει την ταυτότητα της διότι αυτή είναι δεδομένη και γνωστή, ωστόσο είναι ολοφάνερο πως σήμερα η ΝΔ δεν έχει στίγμα και ιδεολογική κατεύθυνση.
Ότι δεν έχει πολιτικό αφήγημα και επιχειρήματα που να είναι ικανά να πείσουν την κοινωνία, με την οποία έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό την επαφή της.
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και η τρίτη εκλογική ήττα μέσα σε 9 μήνες ήταν μια τρανή απόδειξη.
Πιο ξεκάθαρο μήνυμα από τους ψηφοφόρους για τη σημερινή αδιέξοδη πορεία της ΝΔ δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Αντίθετα, μπορεί ο Βαγγέλης Μειμαράκης να ηττήθηκε από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατάφερε να συσπειρώσει την ΝΔ… από την εικόνα διάλυσης που εμφάνιζε.
Επίσης, ο ίδιος πέρα από την παρακαταθήκη του για την αξιόλογη προεκλογική εκστρατεία του, έχει μεγάλη στήριξη στη βάση της ΝΔ και θεωρείται πως όχι μόνο μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά και να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Μεϊμαράκης εργάζεται για τη στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η πρωινή του δήλωση ότι η κατάθεση μιας υποψηφιότητας δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από μια συνολική πολιτική πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης