Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: O πολιτικός κίνδυνος εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή περιφέρεια - Στις κάλπες Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία

CNBC: O πολιτικός κίνδυνος εξαπλώνεται στην ευρωπαϊκή περιφέρεια - Στις κάλπες Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία
Η Πορτογαλία οδηγείται στις κάλπες τον επόμενο μήνα και η Ισπανία έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2015
Ο πολιτικός κίνδυνος απειλεί το σύνολο της ευρωπαϊκής περιφέρειας - και όχι μόνο την Ελλάδα - όπως προειδοποιεί σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC.
Όπως επισημαίνει, επικαλούμενο δηλώσεις πλειάδας αναλυτών, στις κάλπες μετά την Ελλάδα, προσφεύγουν επίσης Ισπανία και Πορτογαλία, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την πολιτική αβεβαιότητα στην περιφέρεια, ενισχύοντας τον κίνδυνο νέας αναταραχής στις αγορές.
Η Πορτογαλία οδηγείται στις κάλπες τον επόμενο μήνα και η Ισπανία έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2015.
"Ο πολιτικός κίνδυνος απειλεί την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία", σχολιάζει μιλώντας στο CNBC ο Antonio Garcia Pascual, επικεφαλής αναλυτής της Barclays.
"Η ανάπτυξη στις χώρες αυτές ισχυροποιείται, η εγχώρια ζήτηση βελτιώνεται, αλλά οι επενδύσεις είναι το μεγάλο ερωτηματικό", προσθέτει ο ίδιος.
"Το βασικό δίδαγμα είναι το εξής: Ακόμη κι αν έχεις βιώσει πολύ πόνο λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας με στόχο να μειώσεις έλλειμμα και χρέος, ως χώρα εξακολουθείς να παραμένεις ευάλωτη στις πιέσεις των αγορών και τις πολιτικές εξελίξεις", προειδοποιεί ο Jonathan Loynes, στρατηγικός αναλυτής της Capital Economics.
"Το πολιτικό σκηνικό στην Ισπανία είναι εξαιρετικά ρευστό και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα", επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.
"Οι αγορές έχουν υποτιμήσει τον πολιτικό κίνδυνο στην Ισπανία", διαμηνύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης