Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Ο Σαμαράς δηλώνει βέβαιος για την εκλογή ΠτΔ, απορρίπτει την εκλογολογία

Commerzbank: Ο Σαμαράς δηλώνει βέβαιος για την εκλογή ΠτΔ, απορρίπτει την εκλογολογία
Η γερμανική τράπεζα χαρακτηρίζει εντυπωσιακή τη - μέχρι στιγμής - έκβαση του προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολόγων της ΕΚΤ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την εκλογολογία, υποστηρίζει η Commerzbank, σε νέα, σημερινή 5σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "European Sunrise".
Αποτιμώντας όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η γερμανική επενδυτική τράπεζα επικαλείται τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά, που απορρίπτει τον κίνδυνο πρόωρης προσφυγής της Ελλάδας στις κάλπες.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Commerzbank, ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει βέβαιος πως οι Έλληνες βουλευτές θα επιδείξουν την αναγκαία στάση ευθύνης και υπευθυνότητας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία εμπλοκή στην κρίσιμη εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015.
Παρακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών γενικότερα, η γερμανική τράπεζα διαπιστώνει πως σημειώνονται ήπιες κινήσεις.
Όπως επισημαίνει, οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία όμως δεν εκμεταλλεύθηκαν.
Δεν κατόρθωσαν να επωφεληθούν από την αδυναμία της γερμανικής αγοράς ομολόγων.
Η γερμανική τράπεζα χαρακτηρίζει εντυπωσιακή τη - μέχρι στιγμής - έκβαση του προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολόγων της ΕΚΤ, ωστόσο παραδέχεται πως η απόφαση για ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, μέσω αγορών κρατικών ομολόγων, δεν είναι εύκολο να ληφθεί, αφού οι αξιωματούχοι της Φρανκφούρτης εμφανίζονται διχασμένοι για την αποτελεσματικότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης