Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για πρώτη φορά ψηφίζουν και οι Τουρκοκύπριοι στις ευρωεκλογές - Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Για πρώτη φορά ψηφίζουν και οι Τουρκοκύπριοι στις ευρωεκλογές - Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τα κύρια τουρκοκυπριακά κόμματα κάλεσαν τους ψηφοφόρους να μη προσέλθουν στις κάλπες
Για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή οι Τουρκοκύπριοι που κατέχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούν  να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, χωρίς να έχουν εγγραφεί προηγουμένως στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά και να διεκδικήσουν θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων υπολογίζεται στις 60.000, ωστόσο τα κύρια τουρκοκυπριακά κόμματα τους κάλεσαν να μη προσέλθουν στις κάλπες, αν και για πρώτη φορά.
Σημειώνεται ότι υπάρχουν τρεις Τουρκοκύπριοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού κόμματος, Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν, απηύθυνε έκκληση, με γραπτή του δήλωση, προς τους Τουρκουκύπριους για  να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή. Τους ζήτησε επίσης να δώσουν την ψήφο τους στην Αριστερά.
Όπως έγινε γνωστό από τα κατεχόμενα, ο κ. Ιζτζιάν ανέφερε, ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι συμμετέχοντας στις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους με βάση την ελεύθερη βούλησή τους.
Επέκρινε όσους τάσσονται ενάντια στη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματά τους και να ενωθούν με τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι και η συντεχνία των δασκάλων KTOS με ανακοίνωσή της είχε κάλεσε τους Τουρκοκυπρίους να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, αναφέροντας πως έτσι θα φανεί, ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν καταστεί μειονότητα στα κατεχόμενα, αφού, από τις 176.000 καταγεγραμμένους ψηφοφόρους, φαίνεται καθαρά, ότι μόνο 60.000 είναι οι Τουρκοκύπριοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης