Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Να σπάσει το σπιράλ που οδηγεί σε οικονομικό τέλμα - Κακή η συμφωνία του Eurogroup

tags :
Σταϊκούρας: Να σπάσει το σπιράλ που οδηγεί σε οικονομικό τέλμα  - Κακή η συμφωνία του Eurogroup
Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την ανάγκη να σπάσει το καθοδικό σπιράλ που οδηγεί στο οικονομικό τέλμα, στην κοινωνική μιζέρια και στην εθνική παρακμή επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι αυτό που απαιτείται είναι να μπούμε σε ένα ανοδικό σπιράλ που οδηγεί στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας.
«Έχει αποδειχθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση, επί δυόμισι χρόνια, δεν μπορεί να το πετύχει» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι το αίτημα της ΝΔ για εκλογές διατυπώθηκε πολύ πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
«Σήμερα επαναδιατυπώνεται το αίτημα αυτό, καθώς η συμφωνία του Eurogroup ήταν μια κακή συμφωνία.
Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές και έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία άσκησης δημόσιας πολιτικής» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστια ευθύνη «για την πολύμηνη καθυστέρηση (στη διαπραγμάτευση), η οποία στοίχισε νέα μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες».
Ο κ.Σταϊκούρας όμως επέρριψε ευθύνες και στους εταίρους και δανειστές.
«Κατ' αρχήν γιατί δεν έχουν υλοποιήσει ακόμη την απόφαση που είχαν δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2012 για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, διότι έθεσαν και πέτυχαν, μετά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, ακραίες απαιτήσεις, όπως είναι η διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα και διότι δεν έχουν από σήμερα ποσοτικοποιήσει και προσδιορίσει τα ακριβή μέτρα που θα υλοποιηθούν μετά το καλοκαίρι του 2018 για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους» ανέφερε ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος ερωτηθείς για την ανάγκη πολιτική συνεννόησης, υποστήριξε ότι είναι αναγκαία αλλά αυτή «πρέπει να κτίζεται διαχρονικά με όρους ειλικρίνειας και εθνικής ευθύνης».
«Απαιτεί από όλους μας αυτογνωσία, αυτοκριτική, ειλικρίνεια προθέσεων, σαφήνεια θέσεων, στοιχεία τα οποία η παρούσα κυβέρνηση και ο νυν πρωθυπουργός δεν τα διαθέτουν» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης