Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ποιος προηγείται τελικά στις δημοσκοπήσεις, μετά την απόφαση του FBI να ξεκινήσει εκ νέου την έρευνα με τα e-mails;

ΗΠΑ: Ποιος προηγείται τελικά στις δημοσκοπήσεις, μετά την απόφαση του FBI να ξεκινήσει εκ νέου την έρευνα με τα e-mails;
Να σημειωθεί πως τα στοιχήματα που παίχτηκαν διαδικτυακά τις τελευταίες 48 ώρες ήταν συντριπτικά υπέρ του Trump
Οι αγορές έχουν γίνει επικίνδυνα νευρικές τα τελευταία 24ωρα, καθώς ο Donald Trump έχει κλείσει την «ψαλίδα» στις δημοσκοπήσεις, ειδικά μετά την απόφαση του FBI να επανεκκινήσει την έρευνα για τα e-mails της Hillary Clinton.
Όπως μεταδίδαμε και νωρίτερα, ανοικτή πληγή για τη Δημοκρατική υποψήφια αποτέλεσαν και οι διαρροές των Wikileaks, τα οποία δίνοντας στη δημοσιότητα τα e-mails του John Podesta (επικεφαλής καμπάνιας για την Clinton) έχουν αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της καμπάνιας της.
Ως αποτέλεσμα, η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος στις αγορές, ειδικά στη Wall Street, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να στρέφονται στον χρυσό, που ως «ασφαλές καταφύγιο» αυξάνει συνεχώς την αξία του, την ίδια στιγμή που το 10ετές αμερικανικό ομόλογο πέφτει.
Μένοντας ωστόσο μόνο στα νούμερα, είναι όντως τόσο μικρή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φαβορί για την επικράτηση;
Λαμβάνοντας υπόψη ΜΟΝΟ τις έρευνες που διεξήχθησαν από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα 2 Νοεμβρίου, θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας λοιπόν ήταν οι εξής:

Εταιρεία/ίδρυμα, Clinton, Trump

IBD/TIPP Tracking 44 44

Economist/YouGov 48 45

LA Times/USC Tracking 42 48

ABC/Wash Post Tracking 48 47

NBC News/SM 51 44

LA Times/USC Tracking 44 46

Marquette Law School 46 40

Monmouth University 48 44

Σημειώνεται πως τα παραπάνω ποσοστά είναι με αναγωγή σε όσες από τις έρευνες οι πολίτες ερωτούνταν και για τους έτερους δύο υποψήφιους, τον Φιλελεύθερο Gary Johnson και την Πράσινη Jill Stein.
Τα μέσα ποσοστά που προκύπτουν λοιπόν από τις ίσης βαρύτητας παραπάνω έρευνες είναι:

Hillary: 46,3%

Donald: 44,7%

Αν λάβουμε υπόψη πως το μέσο στατιστικό λάθος σε όλες σχεδόν τις τέτοιου είδους έρευνες είναι 3,5%, τότε υπάρχουν τα εξής δύο ακραία ενδεχόμενα:

Hillary: 42,9% - Donald: 48,2%

Hillary: 49,8% - Donald: 41,2%

Οπότε ναι, υπάρχει η περίπτωση να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος…
Να σημειωθεί πως τα στοιχήματα που παίχτηκαν διαδικτυακά τις τελευταίες 48 ώρες (31/10 – 1/11) ήταν συντριπτικά υπέρ του Trump.
Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του «Paddy Power», το 91% των στοιχημάτων ύψους περίπου 100.000 ευρώ ήταν υπέρ του Donald, αντιστρέφοντας τη μέχρι πρότινος τάση.
Ως αποτέλεσμα, η απόδοση για τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου έχει μειωθεί (κατά μέσο όρο) στο 9/4, όταν βρισκόταν περίπου στο 11/3.
Τον Αύγουστο του 2015, πριν ξεκινήσει η κούρσα για το χρίσμα, η απόδοση για νίκη του Trump ήταν 339/1!!
Παρεμπιπτόντως, παρατίθεται η προσωπική άποψη για τη «μάχη» της 8ης Νοεμβρίου (link)...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης