Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Asmussen (ΕΚΤ): «Η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους της το 2013!»

tags :
Asmussen (ΕΚΤ): «Η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους της το 2013!»
Για ελπιδοφόρα μηνύματα που έρχονται από την Ελλάδα κάνει λόγο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Joerg Asmussen.






Όπως επεσήμανε σε ομιλία του στο Τόκιο, υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις πλέον πως η χώρα μας θα καταφέρει να υλοποιήσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τον κ. Asmussen, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις παραμένοντας στη ζώνη του ευρώ και όχι εκτός.
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να δείξουν ότι παραμένουν αφοσιωμένες στις δεσμεύσεις τους» κατέληξε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ.

«Πρέπει να προχωρήσει το ΟΜΤ»

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΕΚΤ να προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για τις υπερχρεωμένες χώρες. «Με το πρόγραμμα ΟΜΤ θα μειώσουμε τους φόβους των επενδυτών για το καταστροφικό σενάριο της χρεοκοπίας ή της εξόδου από το ευρώ. Αυτοί οι φόβοι οδηγούν κάποιες χώρες να δανείζονται με υψηλά επιτόκια που όμως δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη τους» κι απηύθυνε έκκληση προς τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωζώνης να μειώσουν τα χρέη, τα οποία, όπως είπε, παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
«Ωστόσο προκειμένου να στηρίξουμε τη διαδικασία (προσαρμογής), επείγει να βελτιώσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, οι οποίοι προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετά χρόνια».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στα τοπικά μονοπώλια. «Δεν πρέπει οι πολίτες να προστατεύουν τα τοπικά μονοπώλια που έχουν ως αποτέλεσμα οι τιμές στην αγορά να είναι υψηλές και η ποιότητα χαμηλή».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης