Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Κύπρου: Στις 23/3 η έκτακτη γ.σ για έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων

tags :
Κύπρου: Στις 23/3 η έκτακτη γ.σ για έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων
Την Τετάρτη 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου όπου θα συζητηθεί η έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων ενισχυμένου κεφαλαίου ύψους μέχρι 1.342,4 εκατ. ευρώ
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας για συνέχιση της ανάπτυξης του Συγκροτήματος, το διεθνές αυστηρότερο εποπτικό περιβάλλον για κεφάλαια και τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσής τους ενόψει και των προτεινόμενων αρχών της Βασιλείας ΙΙΙ, αποφάσισε όπως προτείνει σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την Έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου ύψους μέχρι €1.342,4 εκατ. των οποίων οι κυριότεροι όροι περιέχονται στο έγγραφο που ακολουθεί με τίτλο "Κυριότεροι Όροι Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου".
Ειδικό Ψήφισμα
"Όπως εγκριθεί και δια του παρόντος εγκρίνεται η έκδοση μετατρέψιμων αξιογράφων ενισχυμένου κεφαλαίου (τα "Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου") από την Τράπεζα συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι €1.342.422.297 με κυριότερους όρους αυτούς που περιέχονται στο έγγραφο με τίτλο "Κυριότεροι Όροι Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου" ημερομηνίας 28 Φεβρουαρίου 2011, το οποίο έχει αποσταλεί στους μετόχους της Τράπεζας μαζί με την πρόσκληση σύγκλησης της παρούσας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και όπως το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξουσιοδοτηθεί και δια του παρόντος εξουσιοδοτείται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την προσφορά και έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου καθώς επίσης στον καθορισμό των λοιπών όρων έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου."
Αύξηση Εγκεκριμένου Κεφαλαίου της Εταιρίας
Στα πλαίσια έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου προτείνεται η αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου της Εταιρίας έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμο εγκεκριμένο κεφαλαίο σε περίπτωση μετατροπής των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου σε Συνήθεις Μετοχές της Εταιρίας.
Ψήφισμα με βάση το άρθρο 59A του περί Εταιρειών Νόμου Κεφ. 113
"Όπως το εγκεκριμένο κεφάλαιο της Εταιρίας αυξηθεί από €1.100.000.000, διαιρεμένο σε 1.100.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία σε €1.500.000.000 διαιρεμένο σε 1.500.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μία με τη δημιουργία 400.000.000 νέων συνήθων μετοχών ονομαστικής αξίας €1,00 η κάθε μια οι οποίες θα φέρουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες συνήθεις μετοχές της Εταιρίας."
Διαφοροποίηση των όρων τoυ Σχεδίου διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών της Τράπεζας, στο προσωπικό του Συγκροτήματος, που είχαν εγκριθεί κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας στις 23 Ιουνίου 2009.
Κατά τη σημερινή του συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε όπως προτείνει στους μετόχους της Τράπεζας για έγκριση το ειδικό ψήφισμα που ακολουθεί και που αφορά την τροποποίηση της τιμής άσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών του προσωπικού του Συγκροτήματος έτσι ώστε η τιμή άσκησής τους να συνάδει με την τιμή μετατροπής της προτεινόμενης έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου.
Ειδικό Ψήφισμα
"Όπως εγκριθεί και δια του παρόντος εγκρίνεται η τροποποίηση του όρου του Σχεδίου Διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών της Τράπεζας που αφορά την τιμή άσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών που διαφοροποιήθηκε και εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ημερομηνίας 23 Ιουνίου 2009 δια της αντικατάστασης αυτού με τον ακόλουθο όρο:
Η τιμή άσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών ορίζεται ως €3,30."


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης