Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Υπέρ του ν/σ για την αδειοδότηση των θεάτρων τάσσεται η Βουλή

Υπέρ του ν/σ για την αδειοδότηση των θεάτρων τάσσεται η Βουλή
Tο σχέδιο νόμου καταργεί τον μεταξικό νόμο του 1937 και το βασιλικό διάταγμα του 1956 που ταλαιπωρούσαν τον καλλιτεχνικό κόσμο, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού
Ευρεία αποδοχή από όλα τα κόμματα της βουλής βρήκε το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση στα θέατρα, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το σχέδιο νόμου καταργεί τον μεταξικό νόμο του 1937 και το βασιλικό διάταγμα του 1956 που ταλαιπωρούσαν τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και τις αρμόδιες αρχές, χωρίς, μάλιστα, να προφυλάσσουν τους εργαζομένους και τους θεατές από τους κινδύνους της συνάθροισης σε επισφαλείς χώρους.
Αντιθέτως, ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον υπουργό, αποκαθιστά με όρους σύγχρονης ασφάλειας ένα πλήθος παλαιών θεατρικών χώρων, μεταξύ των οποίων και ιστορικές καλλιτεχνικές εστίες της Αθήνας.
«Ο νομοθέτης αντιλαμβάνεται, ότι το θέατρο δεν ταυτίζεται πλέον με τις αστικές συνήθειες όπως τις γνωρίζαμε» επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι και μια υπόθεση νιάτων και πειραματισμού σε απρόσμενους χώρους. Εμείς δίνουμε μια διέξοδο στους νέους δημιουργούς και επιπλέον τους στηρίζουμε για να διεκδικήσουν και να συναντήσουν ανεμπόδιστοι το κοινό τους».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης