Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Scope: Στόχος του να συμπεριληφθεί στους αναγνωρισμένους οίκους αξιολόγησης της ΕΚΤ

tags :
Scope: Στόχος του να συμπεριληφθεί στους αναγνωρισμένους οίκους αξιολόγησης της ΕΚΤ

O γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope βρίσκεται σε συζητήσεις για να γίνει ένας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που αναγνωρίζει επίσημα η ΕΚΤ, αν και οι αυστηρές απαιτήσεις ενδέχεται να παρατείνουν τη διαδικασία ακόμη και στα τρία χρόνια.

Εάν τα σχέδιά της ευοδωθούν, η Scope θα γίνει ο πρώτος οίκος αξιολόγησης με έδρα στην ηπειρωτική Ευρώπη που θα αξιολογεί τους τίτλους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ η αποδοχή τίτλων από τον οίκο ενδέχεται να πρόσφερε ανάσα σε ορισμένες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης που παλεύουν να διατηρήσουν το αξιόχρεό τους στην επενδυτική κλίμακα.

Ο επικεφαλής της Scope, Torsten Hinrichs είπε στο Reuters πως η εξασφάλιση της «σφραγίδας έγκρισης» της ΕΚΤ δίπλα στους οίκους Standard and Poor’s, Moody’s, Fitch και DBRS είναι βασική της φιλοδοξία.

Η Scope, η οποία εδρεύει στο Βερολίνο και έλαβε την έγκριση της ΕΕ ως οίκος αξιολόγησης το 2011, εξαγόρασε μόλις τη γερμανική ανταγωνίστριά της Feri EuroRating για να αποκτήσει έναν βραχίονα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας κρατών.

Η εξαγορά έφερε την έγκριση της ΕΚΤ «ένα βήμα πιο κοντά», είπε ο Hinrichs, αλλά παραδέχτηκε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. «Απέχουμε ακόμη πολλά χρόνια από το να ικανοποιήσουμε τα αυστηρά κριτήρια», είπε, αναφερόμενος κυρίως στην απαίτηση της ΕΚΤ να υπάρχει ιστορικό τουλάχιστον τριών ετών σε κρίσιμες αξιολογήσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης