Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Χορηγία συστήματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από την SQLearn

tags :
Χορηγία συστήματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από την SQLearn
Οι λύσεις της SQLearn για το e-learning, η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και τα ηλεκτρονικά μαθήματα είναι πιστοποιημένα από τον Αμερικάνικο Νηογνώμονα (American Bureau of Shipping, ABS)
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) παρέχει δωρεάν για τα επόμενα τρία έτη η SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 με την εγκατάσταση και παρουσίαση του εν λόγω συστήματος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού-Σχολή Πλοιάρχων στις Οινούσσες και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού-Σχολή Μηχανικών στη Χίο, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://aen.sqlearn.com που έχει σχεδιαστεί από την SQLearn και περιλαμβάνει σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης της εκπαίδευσης (Training Matrix), καθώς και ψηφιακά μαθήματα που έχει υλοποιήσει η SQLearn σε συνεργασία με τη Theta Marine Consulting, η οποία παρείχε το πρωτογενές υλικό.
Η λίστα των μαθημάτων εμπλουτίζεται συνεχώς, καλύπτει απαιτήσεις διεθνείς, εθνικές και της σημαίας, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη θεματικές ασφαλείας, τεχνικών ζητημάτων, ζητήματα από αναφορές συμβάντων (lessons learnt) κ.ά.
Οι λύσεις της SQLearn για το e-learning, η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και τα ηλεκτρονικά μαθήματα είναι πιστοποιημένα από τον Αμερικάνικο Νηογνώμονα (American Bureau of Shipping, ABS).
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και πάντοτε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η SQLearn επιχειρεί να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ναυτικής εκπαίδευσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές των ΑΕΝ να αποκτήσουν περαιτέρω γνώσεις σε ζητήματα των σπουδών τους, με τρόπο έγκυρο, σύγχρονο, αλλά και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Θέλοντας να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης που παρέχεται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, αλλά και να ενισχύσει το έργο που γίνεται εκεί, η SQLearn ξεκινά την εγκατάσταση του συστήματος από τις Οινούσσες και τη Χίο, προχωρώντας εντός των επόμενων μηνών, στην εγκατάσταση του και σε όλες τις ΑΕΝ της χώρας.
Το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος σχεδιάζεται ως εξής:
1) ΑΕΝ – Οινούσσες: Ιανουάριος 2018
2) ΑΕΝ – Χίος: Ιανουάριος 2018
3) ΑΕΝ – Ασπρόπυργος: Φεβρουάριος 2018
4) ΑΕΝ – Κύμη: Φεβρουάριος 2018
5) ΑΕΝ – Πρέβεζα: Μάρτιος 2018
6) ΑΕΝ – Αργοστόλι: Μάρτιος 2018
7) ΑΕΝ – Νέα Μηχανιώνα: Απρίλιος 2018
8) ΑΕΝ – Ύδρα: Απρίλιος 2018
9) ΑΕΝ – Σύρος: Μάιος 2018
10) ΑΕΝ – Χανιά: Μάιος 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης