Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τρ. Κύπρου: Στις 23/2-12/3 η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης την κεφαλαιακή ενίσχυση

tags :
Τρ. Κύπρου: Στις 23/2-12/3 η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης την κεφαλαιακή ενίσχυση
Από τις 23/2 έως τις 12/3 θα διαπραγματεύεται το δικαίωμα  προτίμησης στο ΧΑΚ και στο ΧΑ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο το «Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενίσχυσης» που ενέκρινε στις 12 Ιανουαρίου 2012 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα ορίζει ως ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος προτίμησης την 27 Ιανουαρίου 2012 και ως ημερομηνία αρχείου την 31 Ιανουαρίου 2012.
Η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο ΧΑΚ και στο ΧΑ θα διαρκέσει από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2012 (συμπεριλαμβανομένων), ενώ η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης από 23 Φεβρουαρίου μέχρι 19 Μαρτίου 2012 (συμπεριλαμβανομένων).
Αναλυτικότερα,
* Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας θα έχουν όλοι οι μέτοχοι και κάτοχοι Επιλέξιμων Αξιών (οι «Δικαιούχοι των Δικαιωμάτων Προτίμησης») που θα είναι εγγεγραμμένοι τόσο στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) όσο και στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ) στις 31 Ιανουαρίου 2012 (Ημερομηνία Αρχείου). Επιλέξιμες Αξίες είναι οι αξίες που σύμφωνα με τους όρους τους μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές της Εταιρίας (δηλαδή Μετατρέψιμα Χρεόγραφα 2013/2018, Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου και Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ)) ως αυτές να είχαν μετατραπεί σε μετοχές κατά την Ημερομηνία Αρχείου της προσφοράς των Δικαιωμάτων Προτίμησης.
* Δηλαδή δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης θα έχουν οι επενδυτές που θα προβούν σε αγορά (i) μετοχών μέχρι τη λήξη της συνεδρίας του ΧΑΚ και του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012, (ii) Eπιλέξιμων Αξιών στο ΧΑΚ μέχρι τη λήξη της συνεδρίας του την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 και (iii) Eπιλέξιμων Αξιών στο ΧΑ μέχρι τη λήξη της συνεδρίας του τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι επενδυτές οι οποίοι θα είναι κάτοχοι (αποδέκτες) μετοχών και Επιλέξιμων Αξιών βάσει εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης η οποία θα ολοκληρωθεί την ημερομηνία αρχείου (31 Ιανουαρίου 2012).
* Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 (Ημερομηνία Αποκοπής) οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ και στο ΧΑ χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση των Δικαιωμάτων Προτίμησης. Οι Επιλέξιμες Αξίες θα διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση των Δικαιωμάτων Προτίμησης (Ex Rights) από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, και στο XA από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012.
* Η παρούσα έκδοση δεν θα απευθύνεται σε μετόχους ή κατόχους Επιλέξιμων Αξιών εντός οποιασδήποτε χώρας στην οποία σύμφωνα με τους νόμους αυτής, η διενέργεια της προσφοράς είναι παράνομη ή αποτελεί παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνα ή κανονισμού (Εξαιρούμενες Χώρες) (π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία, Νότιος Αφρική, Ιαπωνία).
* Σχετικές επιστολές Παραχώρησης Δικαιωμάτων Προτίμησης για τους Δικαιούχους Δικαιωμάτων Προτίμησης, εγγεγραμμένους στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ θα ταχυδρομηθούν στις 9 Φεβρουαρίου 2012. Στις επιστολές θα αναγράφονται μεταξύ άλλων ο αριθμός των Δικαιωμάτων Προτίμησης και ο αριθμός των Νέων Μετοχών που αναλογεί σε κάθε Δικαιούχο. Επιστολές Παραχώρησης Δικαιωμάτων Προτίμησης για αγορά Νέων Μετοχών δεν θα ταχυδρομηθούν σε Εξαιρούμενες χώρες.
* Ενημερωτικές επιστολές Παραχώρησης Δικαιωμάτων Προτίμησης για τους Δικαιούχους Δικαιωμάτων Προτίμησης, εγγεγραμμένους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων θα ταχυδρομηθούν στις 9 Φεβρουαρίου 2012. Στις επιστολές θα αναγράφονται μεταξύ άλλων ο αριθμός των Δικαιωμάτων Προτίμησης που αναλογεί σε κάθε Δικαιούχο. Οι ενημερωτικές επιστολές δεν θα ταχυδρομηθούν σε Εξαιρούμενες χώρες.
* Οι Δικαιούχοι Δικαιωμάτων Προτίμησης που είναι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων των Ελληνικών Χρηματιστηρίων θα λάβουν ενημερωτική επιστολή η οποία θα ταχυδρομηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2012. Στην επιστολή θα αναφέρονται μεταξύ άλλων ο αριθμός των Δικαιωμάτων Προτίμησης που τους αναλογεί. Οι ενημερωτικές αυτές επιστολές δεν θα ταχυδρομηθούν σε Εξαιρούμενες Χώρες.
* Τα Δικαιώματα Προτίμησης για την απόκτηση Νέων Μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο ΧΑΚ και στο ΧΑ. Τα Δικαιώματα Προτίμησης θα είναι πιστωμένα στις μερίδες των Επενδυτών στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ και στις μερίδες κάθε δικαιούχου στο ΣΑΤ των ΕΧΑΕ πριν την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους.
* Η διαπραγμάτευση των Δικαιωμάτων Προτίμησης (ISIN: CY 0122300110) στο ΧΑΚ και στο ΧΑ θα αρχίσει στις 23 Φεβρουαρίου 2012 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου 2012. Η Τελευταία Ημερομηνία Διαπραγμάτευσης των Δικαιωμάτων στα δύο χρηματιστήρια ορίζεται η Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012.
* Η Περίοδος Άσκησης των Δικαιωμάτων Προτίμησης για μετόχους και κατόχους Επιλέξιμων Αξιών εγγεγραμμένους στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ και στο ΣΑΤ των ΕΧΑΕ ορίζεται από τις 23 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2012. Η Τελευταία Ημερομηνία Άσκησης είναι η Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης