Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τράπεζα Κύπρου: Με ποσοστό 11,3% του μετοχικού κεφαλαίου στη Γενική Συνέλευση ο Θ. Αριστοδήμου

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Με ποσοστό 11,3% του μετοχικού κεφαλαίου στη Γενική Συνέλευση ο Θ. Αριστοδήμου
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει, ότι ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου στις 5/12/2011 ενημέρωσε με επιστολή του την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον Εκδότη ότι κατά την σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων μπορεί να ασκήσει κατά την κρίση του 100.067.678 δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 11,13% του μετοχικού κεφαλαίου δυνάμει πληρεξουσίων που του χορηγήθηκαν από μετόχους του Εκδότη και ιδίων δικαιωμάτων.
Eιδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, μετά το πέρας της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου θα παύσει να κατέχει δικαιώματα ψήφου δυνάμει πληρεξουσίων και θα κατέχει ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που υπολείπεται του ορίου του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο του Εκδότη.
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο.  Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής.  Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 609 καταστημάτων, από τα οποία 209 λειτουργούν στη Ρωσία, 185 στην Ελλάδα, 141 στην Κύπρο, 44 στην Ουκρανία, 12 στη Ρουμανία, 13 στην Αυστραλία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί 9 καταστήματα αντιπροσωπείας στη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τον Καναδά, τη Σερβία και τη Νότια Αφρική. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 11.551 άτομα διεθνώς.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε €39,57 δισ. και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €2,99 δισ. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης