Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Διαγωνισμός από το ΤΤ για τη φύλαξη του δικτύου καταστημάτων

Διαγωνισμός από το ΤΤ για τη φύλαξη του δικτύου καταστημάτων
Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. προτίθεται να αναθέσει σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας τη φύλαξη του συνόλου του δικτύου των καταστημάτων του για διάρκεια ενός έτους, με μονομερές δικαίωμα εκ μέρους της Τράπεζας παράτασης ενός επιπλέον έτους.
Το παραπάνω Έργο, αφορά την παροχή υπηρεσιών φύλαξης σε όλα τα Καταστήματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε.
3: ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
3.1 Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:
3.1.1. Α’ ΦΑΣΗ: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν φάκελο Δικαιολογητικών Συμμετοχής Α΄Φάσης, όπως αυτά περιγράφονται στο αντίστοιχο κεφάλαιο της παρούσης. Από την εξέταση των υποβληθέντων φακέλων και εντός 10 ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Α’ Φάσης, θα επιλεγούν οι εταιρείες που κατ’ αρχάς διαθέτουν τα απαιτούμενα στοιχεία επάρκειας για τη συμμετοχή τους στη Β’ Φάση.
3.1.2. Β’ ΦΑΣΗ: Οι επιλεγείσες από την Α’ ΦΑΣΗ εταιρείες θα κληθούν από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. να παραλάβουν την Αναλυτική Τεχνική Περιγραφή του Έργου, η οποία περιλαμβάνει τις τεχνικές προδιαγραφές και λοιπά στοιχεία που ειδικότερα πληρούν τις απαιτήσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε., καθώς και σχετικό Τιμολόγιο Προσφοράς, προς συμπλήρωση. Ως εκ των ανωτέρω, οι Υποψήφιοι θα υποβάλουν τις προσφορές τους,
συμπληρώνοντας τρεις επιπλέον ξεχωριστούς φακέλους, όπως αυτοί περιγράφονται
στο αντίστοιχο κεφάλαιο:
• «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Β’ ΦΑΣΗ.
• «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
• «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
3.2 Η υποβολή των φακέλων Δικαιολογητικών Συμμετοχής Α’ Φάσης θα γίνεται δεκτή μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαίου 2010, στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε., επί της οδού Πεσμαζόγλου 2‐6, 3ος όροφος στα γραφεία της Διεύθυνσης Γενικών Υπηρεσιών (Υπόψη κας Χ. Κιζερίτσκυ) .
3.3 Η παρούσα θα δημοσιευθεί δέκα (10) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες προ της ανωτέρω u954 καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φακέλων Δικαιολογητικών Συμμετοχής Α’ Φάσης στο διαδικτυακό τόπο (site) της Τράπεζας.
3.4 Την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 θα κληθούν από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. οι εταιρείες που έχουν επιλεγεί από την Α’ Φάση, να παραλάβουν την Αναλυτική Τεχνική Περιγραφή του Έργου και το Τιμολόγιο Προσφοράς προς συμπλήρωση.
3.5 Η υποβολή των φακέλων Προσφοράς (Β’ Φάση) θα γίνεται δεκτή μέχρι την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε., επί της οδού Πεσμαζόγλου 2‐6, 3ος όροφος, στα γραφεία της Διεύθυνσης Γενικών Υπηρεσιών (Υπόψη κας Χ. Κιζερίτσκυ) .
4: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
4.1 Στην παρούσα Πρόσκληση δύνανται να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις εν τη εννοία της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 2518/1997 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που δραστηριοποιούνται υπό τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια καθώς και το αντικείμενο που προβλέπουν ο Ν.2518/97 (ΦΕΚ Α‐164), ως και λοιπές σχετικές διατάξεις όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, με επαρκή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών φύλαξης στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα και διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό απασχόλησης και εκτελούν έργα ασφαλείας αντιστοίχου μεγέθους και φύσεως.
4.2 Διευκρινίζεται ότι δύνανται να συμμετάσχουν για την υποβολή Προσφοράς από κοινού περισσότερες της μίας Εταιρείας ως μέλη ενώσεως ή κοινοπραξίας Εταιρειών. Στην περίπτωση αυτή, κάθε Εταιρεία η οποία συμμετέχει στην παρούσα Πρόσκληση, ως μέλος ενώσεως ή κοινοπραξίας Εταιρειών, θα διαθέτει την άδεια του Ν.2518/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και παραμένει ξεχωριστά και εις ολόκληρο υπόχρεη έναντι του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε. για το σύνολο των υποχρεώσεων της Ενώσεως ή Κοινοπραξίας και για την προσκόμιση των στην παρούσα αναφερομένων δικαιολογητικών.
5: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
5.1. Από την υποβολή Προσφοράς αποκλείεται Εταιρεία ιδίως εάν:
• Βρίσκεται σε Πτώχευση, Εκκαθάριση, Παύση Δραστηριοτήτων, Αναγκαστική Διαχείριση, ή Πτωχευτικό Συμβιβασμό, ή σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση που προκύπτει από παρόμοια διαδικασία προβλεπόμενη από την Ελληνική Νομοθεσία.
• Εκινήθη εναντίον της διαδικασία κήρυξης σε Πτώχευση, Εκκαθάρισης, Αναγκαστικής Διαχείρισης, Πτωχευτικού Συμβιβασμού, ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια διαδικασία προβλεπόμενη από την Ελληνική Νομοθεσία.
• Αποκλείσθηκε τελεσίδικα από άλλο διαγωνισμό, λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων.
• Δεν προσκομίσει τα απαιτούμενα στο άρθρο 6.1 της παρούσης Δικαιολογητικά Συμμετοχής.
• Δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την καταβολή των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.
• Δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με την πληρωμή των φόρων και τελών σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.
• Δε διαθέτει Νόμιμη Άδεια Λειτουργίας εν ισχύι.
5.2. Οι προσφορές πρέπει, ενδεικτικά:
α) Να έχουν συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα, με εξαίρεση τους τεχνικούς όρους που θα αναφέρονται και στην Αγγλική, και αν αυτοί δεν μπορούν να αποδοθούν στην Ελληνική, θα αναφέρονται μόνο στην Αγγλική.
β) Να έχουν συνταχθεί με τον τρόπο που αναφέρεται στην παρούσα Διακήρυξη και να φέρουν την υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου του Προσφέροντος.
γ) Να συνοδεύονται υποχρεωτικά από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική, στην περίπτωση που περιλαμβάνουν έγγραφα που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή.
δ) Εναλλακτικές προσφορές δε γίνονται δεκτές.
Η παραβίαση, εκ μέρους των συμμετεχόντων, οιουδήποτε των όρων της παρούσας, δύναται να οδηγήσει, κατά την κρίση των αρμοδίων οργάνων του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε., στην απόρριψη της προσφοράς τους.
6: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι Εταιρείες που θα υποβάλουν Προσφορά, υποχρεούνται να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά ‐ έγγραφα, προκειμένου να αποδείξουν τη φερεγγυότητά τους, την επαγγελματική τους αξιοπιστία, τη χρηματοπιστωτική και οικονομική τους κατάσταση, καθώς και τις τεχνικές δυνατότητές τους. Σε περίπτωση που υποβάλουν Προσφορά, Ένωση ή Κοινοπραξία Εταιρειών, κάθε Εταιρεία μέλος Ενώσεως ή Κοινοπραξίας υποχρεούται στην προσκόμιση των δικαιολογητικών συμμετοχής που προβλέπονται στο παρόν άρθρο.
Ειδικότερα, υποχρεούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
6.1 Δικαιολογητικά Συμμετοχής:
6.1.1. Α΄ ΦΑΣΗ: Στο φάκελο Δικαιολογητικών Συμμετοχής – Α’ ΦΑΣΗ θα περιλαμβάνονται:
1. Αίτηση Συμμετοχής στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, που θα υπογράφεται από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Συμμετέχοντος. Σε περίπτωση Ενώσεως ή Κοινοπραξίας η Αίτηση θα υπογράφεται από τους Νόμιμους Εκπροσώπους όλων των Εταιρειών – Μελών.
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Άδειας Λειτουργίας της Εταιρείας.
3. Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο της Έγκρισης Στολής από την Επιτροπή του Υ.Ε.Θ.Α.
4. Επικυρωμένο αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, του Νομίμου Εκπροσώπου της Εταιρείας που θα υποβάλει Προσφορά.
5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του Νομίμου Εκπροσώπου της Εταιρείας που θα υποβάλει Προσφορά, η οποία συμμετέχει στην παρούσα είτε αυτοτελώς, είτε ως μέλος ενώσεως ή κοινοπραξίας Εταιρειών, ότι :
‐ Η Εταιρεία έλαβε πλήρη γνώση και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος.
‐ Η Εταιρεία παραιτείται ανεκκλήτως από κάθε ενδεχόμενο δικαίωμα αποζημιώσεώς της σε περίπτωση απορρίψεως της Προσφοράς της ή για οποιοδήποτε λόγο ματαιώσεως της παρούσας.
‐ Πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αναφέρονται στην παρούσα Πρόσκληση Ενδιαφέροντος.
‐ Η υποβληθησομένη Προσφορά καλύπτει το σύνολο των αιτούμενων υπηρεσιών/εργασιών της σύμβασης.
Όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία που καταθέτει είναι αληθή.
‐ Η Εταιρεία δεν έχει αποκλειστεί από διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου, με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και δεν έχει αποκλεισθεί τελεσίδικα από άλλο διαγωνισμό, λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων.
‐ Η Εταιρεία δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα που αφορά την επαγγελματική της διαγωγή, βάσει ισχύουσας απόφασης η οποία έχει ισχύ δεδικασμένου και ότι δεν έχει διαπράξει βαρύ επαγγελματικό παράπτωμα ή οικονομικό έγκλημα, που μπορεί να διαπιστωθεί με οποιοδήποτε μέσο από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε..
‐ Η Εταιρεία δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση κλπ.
‐ Η Εταιρεία είναι ενήμερη ως προς τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και τις φορολογικές της υποχρεώσεις κατά το χρόνο ημερομηνίας της δημοσίευσης της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος.
‐ Η Εταιρεία απασχολεί u964 τουλάχιστον 300 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας, κατά την ημερομηνία ανακοίνωσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Στη περίπτωση Ενώσεως ή Κοινοπραξίας η απαίτηση αυτή θα πρέπει να καλύπτεται από ένα τουλάχιστον μέλος αυτής.
‐ Το απασχολούμενο προσωπικό διαθέτει άδεια εργασίας.
‐ Η Εταιρεία θα τηρεί τις Προδιαγραφές και Κανόνες Λειτουργίας των Εγκαταστάσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος όχλησης και παρεμπόδισης άλλων λειτουργιών.
‐ Η Εταιρεία διαθέτει άδεια ραδιοδικτύου TETRA.
‐ Η Εταιρεία διαθέτει Κέντρο Λήψεως Σημάτων και Ασύρματης Επικοινωνίας, καθώς και παρακολούθησης στόλου Οχημάτων‐Moto.
‐ Η Εταιρεία διαθέτει κατ’ ελάχιστον 30 patrol ανά την επικράτεια (moto ή οχήματα). Στη περίπτωση Ενώσεως ή Κοινοπραξίας η απαίτηση αυτή θα πρέπει να καλύπτεται από ένα τουλάχιστον μέλος αυτής.
‐ Η Εταιρεία κατ’ ελάχιστον, έχει έδρα ή υποκαταστήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας προ της ημερομηνίας δημοσίευσης της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος.
6. Σε περίπτωση Ενώσεως ή Κοινοπραξίας , Υπεύθυνη Δήλωση του νομίμου εκπροσώπου κάθε συμμετέχοντος στην Ένωση –Κοινοπραξία ότι δεν συμμετέχει αυτοτελώς, είτε έμμεσα ή άμεσα στη παρούσα πρόσκληση, σε άλλη συμμετέχουσα ένωση ή κοινοπραξία.
7. Υπεύθυνη Δήλωση τυχόν Αντικλήτου στην οποία θα δηλώνει ότι αποδέχεται τον ορισμό του, ότι είναι κάτοικος Αθηνών, ότι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα με παράλληλη γνωστοποίηση της διεύθυνσης, του τηλεφώνου και του αριθμού fax του στην Αθήνα.
8. Αντίγραφο ασφαλιστήριου Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης προς τρίτους, ύψους 5.000.000 € (πέντε εκατομμύρια ευρώ) από ασφαλιστικό φορέα του οποίου η έδρα βρίσκεται σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση Ενώσεως ή Κοινοπραξίας η προϋπόθεση αυτή δύναται να καλύπτεται αθροιστικά από τα μέλη αυτής.
9. Πιστοποιητικό ISO ή άλλο ισοδύναμο για το συγκεκριμένο αντικείμενο του Έργου.
10. Νομίμως επικυρωμένα, αποσπάσματα Οικονομικών Καταστάσεων για τα τρία (3) προηγούμενα Οικονομικά Έτη (ΦΕΚ και Ισοζύγιο τελευταίου Οικονομικού Έτους, στην περίπτωση που δεν δημοσιεύθηκε ο τελευταίος Ισολογισμός) ή Ισολογισμών, ή αντίγραφο
της φορολογικής δήλωσης σε περίπτωση συμμετοχής φυσικού προσώπου – ατομικής επιχείρησης. Αν τα συμμετέχοντα νομικά πρόσωπα δεν υποχρεούνται στην υποβολή Οικονομικών Καταστάσεων / Ισολογισμών, προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης των τελευταίων τριών (3) Οικονομικών Ετών.
Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει συσταθεί και λειτουργεί για λιγότερα από τρία (3) έτη, τα ανωτέρω έγγραφα θα αφορούν τα Οικονομικά Έτη κατά τα οποία λειτουργεί η επιχείρηση. Από τα ανωτέρω στοιχεία θα πρέπει να προκύπτει για τα τελευταία τρία (3) έτη ή τα έτη λειτουργίας της εταιρείας, κατ’ ελάχιστο κύκλος εργασιών από υπηρεσίες ασφάλειας 20.000.000 € (είκοσι εκατομμύρια ευρώ). Σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας, η προϋπόθεση αυτή δύναται να καλύπτεται αθροιστικά από τα μέλη
αυτής.
11. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας ραδιοδικτύου TETRA
12. Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αδειών οχημάτων patrol (30 οχήματα‐moto κατ’ ελάχιστον). Στη περίπτωση Ενώσεως ή Κοινοπραξίας η απαίτηση αυτή θα πρέπει να καλύπτεται από ένα τουλάχιστον μέλος αυτής.
6.1.2. Β’ ΦΑΣΗ: Στο φάκελο Δικαιολογητικών Συμμετοχής – Β’ ΦΑΣΗ θα περιλαμβάνονται:
1. Νομιμοποιητικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν:
Α) ότι η Εταιρεία έχει συσταθεί και λειτουργεί νόμιμα,
Β)οι Νόμιμοι Εκπρόσωποί της, οι οποίοι την δεσμεύουν με την υπογραφή τους για τη συμμετοχή στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και οι οποίοι θα υπογράφουν την προσφορά και όλα τα σχετικά έγγραφα που ζητούνται να υποβληθούν σύμφωνα με την παρούσα Πρόσκληση. Ως εκ τούτου, απαιτείται η υποβολή των κατωτέρω εγγράφων (τηρουμένων των ενδεχόμενων κατά περίπτωση διαφορετικών εκδιδομένων εγγράφων ανάλογα με την νομική μορφή του συμμετέχοντος νομικού προσώπου)
• Βεβαίωση της Νομαρχίας από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχει ανακληθεί η Άδεια σύστασης της Εταιρείας ούτε έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης, εκκαθάρισης, ή αναγκαστικής διαχείρισης.
Επίσημο αντίγραφο του Πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας από την οποία εκλέχθηκε το τελευταίο Δ.Σ που διοικεί την Εταιρεία και σχετικό ΦΕΚ δημοσίευσης του.
• Επίσημο αντίγραφο του Πρακτικού με την οποία συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας u954 και ΦΕΚ όπου έγινε η αντίστοιχη δημοσίευση.
• Επίσημο αντίγραφο του Πρακτικού του Δ.Σ. της Εταιρείας με το οποίοπαρέχεται σχετική πληρεξουσιότητα, σε περίπτωση κατά την οποία την προσφορά την υπογράφει, διαφορετικό πρόσωπο από το Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής.
Σε περίπτωση Ένωσης Εταιρειών :
• Ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης της Κοινοπραξίας ή Ένωσης.
• Πρακτικό έγκρισης συμμετοχής εκάστης εταιρείας στη Πρόσκληση
Ενδιαφέροντος και της σύμπραξής της με τις λοιπές εταιρείες‐μέλη της Ένωσης ή Κοινοπραξίας.
• Εξουσιοδότηση σε συγκεκριμένο άτομο (νόμιμος εκπρόσωπος) για την υπογραφή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών (ακόμα και της προσφοράς).
2. Ασφαλιστική Ενημερότητα.
3. Φορολογική Ενημερότητα.
4. Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό άρθρο 12 της παρούσας Πρόσκλησης.
Θεωρημένη κατάσταση από την Επιθεώρηση Εργασίας, από την οποία θα προκύπτει ως ελάχιστον αριθμός προσωπικού ασφαλείας 300 άτομα. Στη περίπτωση Ενώσεως ή
Κοινοπραξίας η απαίτηση αυτή θα πρέπει να καλύπτεται από ένα τουλάχιστον μέλος αυτής.
5. Βεβαίωση πιστοληπτικής Ικανότητας
6. Αναλυτική περιγραφή των Ασφαλιστικών Εταιρειών – Αντασφαλιστών με τους οποίους συνεργάζεται και αναλυτική περιγραφή των Ασφαλιστικών Ορίων και καλύψεων
6.1.3. Όλα τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να είναι εν ισχύι κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φακέλου Δικαιολογητικών Συμμετοχής Β’ Φάσης.
6.2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Οι λεπτομέρειες του Φακέλου τεχνικής προσφοράς θα αναγράφονται στην Αναλυτική Τεχνική Περιγραφή του Έργου, την οποία θα λάβουν οι Υποψήφιοι, οι οποίο θα κληθούν από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. για υποβολή Τεχνικής και Οικονομικής Προσφοράς κατά τη Β’ Φάση. Ενδεικτικώς και για τους σκοπούς της προεκτίμησης των απαιτούμενων εργασιών συμπλήρωσης των φακέλων της Β’ Φάσης θα ζητούνται τα εξής:
6.2.1 Στοιχεία Τεχνικής Επάρκειας
1.1 Γενική Οργάνωση Εταιρείας (Οργανόγραμμα, Αρμοδιότητες κ.λ.π.).
1.2 Κατάλογο του απασχολούμενου μόνιμου προσωπικού, των συνεργατών και των ειδικών συμβούλων του συμμετέχοντα με αναφορά του χρόνου από τον οποίο αυτοί (δηλ. το μόνιμο προσωπικό, οι συνεργάτες και οι ειδικοί σύμβουλοι) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συμμετέχοντα, συνοδευόμενο από δήλωση σχετικά με τον ετήσιο μέσο όρο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού της επιχείρησης.
1.4 Περιγραφή της υποδομής του συμμετέχοντα στα κεντρικά του γραφεία (έδρα του, κτίρια, τεχνική υποδομή κ.λ.π. με ιδιαίτερη αναφορά στα συστήματα πληροφορικής υποδομής, Κέντρο Λήψεως Σημάτων, αυτοκίνητα, Moto κλπ.)
1.5 Συνοπτική περιγραφή της γενικής εμπειρίας του συμμετέχοντος στην φύλαξη κάθε είδους εγκαταστάσεων. Η συνοπτική περιγραφή της γενικής εμπειρίας του συμμετέχοντος θα αναφέρεται στα κάτωθι :
α) κατάλογο των κυριότερων υπηρεσιών που έχουν παρασχεθεί κατά τα τρία τελευταία έτη, όπου εμφαίνεται η αξία, η ημερομηνία παροχής και οι αποδέκτες δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς, που θα συνοδεύεται από βεβαίωση του δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα περί καλής εκτέλεσης
β) κατάλογο των παρασχεθεισών υπηρεσιών στην φύλαξη τραπεζικών οργανισμών και εν γένει εγκαταστάσεων μεγάλης διέλευσης κοινού υψηλού κινδύνου κατά την τελευταία τριετία.
γ) άλλα έργα ασφαλείας παρεχόμενα ή παρεσχεθέντα κατά την τελευταία τριετία σε τραπεζικούς οργανισμούς δ) εν ενεργεία συμβάσεις κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, ύψους 2.000.000,00 € (δύο εκατομμυρίων ευρώ)
τουλάχιστον. Σε περίπτωση ένωσης ή κοινοπραξίας, η προϋπόθεση αυτή δύναται να καλύπτεται αθροιστικά από τα μέλη αυτής.
1.5 Περιγραφή του προσωπικού που θα απασχοληθεί στο Έργο, το οποίο και θα πρέπει:
o Nα έχουν άριστη κατάσταση υγείας και ηλικία από 22 έως 45 ετών.
o Να κατέχει Άδεια Εργασίας Προσωπικού ασφαλείας (Ν. 3707/08).
o Να έχει εκπληρώσει τις Στρατιωτικές του Υποχρεώσεις, εάν υποχρεούται προς τούτο.
o Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
o Να έχει εκπαιδευθεί και εξειδικευθεί στα Γενικά Καθήκοντα Προσωπικού Ασφαλείας (SECURITY) με προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός (1) έτους σε Εταιρεία SECURITY (προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων).
o Να έχει δυνατότητα Επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα (Βασικές Γνώσεις).
1.6 Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν και στις οικείες διατάξεις των ανωτέρω, στα οικεία άρθρα της παρούσας αναφερομένων σχετικών νομοθετημάτων, για ενδεχόμενες περαιτέρω υποχρεωτικές τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες συνιστούν αναπόσπαστο τμήμα
της παρούσας.
6.2.2 Στοιχεία ειδικών προδιαγραφών εκτέλεσης του έργου:
2.1 Ειδική Οργάνωση Έργου (Οργανόγραμμα του Έργου, Θέσεις Υπευθύνων, αποτελεσματική κατανομή εργασιών και ρόλων κ.λ.π.).
2.2 Βιογραφικά σημειώματα των φυσικών προσώπων ειδικών συμβούλων και υπευθύνων έργου, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν αποδεδειγμένες ικανότητες σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης του έργου ασφαλείας.
2.3 Περιγραφή της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου, του τρόπου οργάνωσης του προσωπικού και των τρόπων και μέσων που θα χρησιμοποιηθούν για την επιτυχή εκτέλεσή του και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
2.4 Περιγραφή της οργάνωσης του έργου που ο συμμετέχων προτείνει με έμφαση στη βέλτιστη αξιοποίηση των μέσων που προβλέπονται στα συμβατικά τεύχη της υπηρεσίας και στο έντυπο με τις οδηγίες προς τους φύλακες, όπως και περιγραφή των μέτρων που λαμβάνει ο παρέχων τις σχετικές υπηρεσίες για την εξασφάλιση της ποιότητάς τους.
2.5 Πλήρης τεχνική περιγραφή του απαραίτητου εξοπλισμού καταγραφής άφιξης
και αναχώρησης του φύλακα από το κατάστημα και του κεντρικού συστήματος
καταγραφής και παρακολούθησης των οχημάτων. Η Τεχνική Περιγραφή θα συνοδεύεται από αναλυτική παρουσίαση και τεχνικά φυλλάδια του εξοπλισμού.
2.6 Περιγραφή του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί στο Έργο, όπως και του τρόπου συμμορφώσεως με τις ειδικότερες προδιαγραφές αυτού, όπως περιγράφονται κατωτέρω, στο άρθρο 7 της παρούσας.
Όλα τα παραπάνω θα αναλυθούν και θα κατατεθούν στον Φάκελο της Τεχνικής Προσφοράς.
6.2.3 Σε περίπτωση που οι Εταιρείες που θα υποβάλουν Προσφορά είναι εγκατεστημένες στην αλλοδαπή, τα δικαιολογητικά των παραπάνω εδαφίων εκδίδονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που αυτές είναι εγκατεστημένες και προσκομίζονται νομίμως μεταφρασμένα.
6.2.4 Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε., επιφυλάσσεται εάν επιθυμεί να κάνει ελέγχους επαλήθευσης όλων των υποβαλλομένων εκ μέρους των Προσφερόντων στοιχείων, ως και
κάθε άλλου στοιχείου σχετικά με την Εταιρεία και την Διαγωγή του Προσωπικού της στους πελάτες αυτής. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τους συμμετέχοντες την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων‐διευκρινήσεων για την
διαμόρφωση πληρέστερης εικόνας των u960 προσόντων τους.
7: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
7.1 Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. ζητά τη φύλαξη 142 Καταστημάτων του καθώς και 3 συστεγαζομένων Καταστημάτων με τα ΕΛΤΑ, ανά την Επικράτεια. Η φύλαξη αυτών θα γίνεται είτε μέσω εποχούμενων περιπολιών, είτε με σταθερές φυλάξεις, κατά περίπτωση.
7.2 Ο Ανάδοχος θα υποχρεούται να παρέχει στο προσωπικό φύλαξης (σταθερών φυλάξεων και περιπολιών), όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως αυτός θα αναφέρεται αναλυτικά στην Αναλυτική Τεχνική Περιγραφή του Έργου.
7.3 Για την καλύτερη διαχείριση και υλοποίηση του έργου, το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. ζητά από τους υποψηφίους και τα εξής:
1. Την παροχή τεχνικής βοηθείας αναφορικά με την εκπλήρωση των καθηκόντων του Διευθυντή Έργου και δύο Εποπτών Έργου. Ο προσφέρων θα πρέπει να προτείνει, εκ των απασχολουμένων σε αυτόν ‐ στελεχών του τα πρόσωπα που θα παρέχουν τις ανωτέρω υπηρεσίες και θα αποτελούν τον σύνδεσμο μεταξύ της Διεύθυνσης Ασφαλείας του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας. Τα πρόσωπα αυτά θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους του Τ.Τ. και αποκλειστικά για την λυσιτελή υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με τις περαιτέρω οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας του Τ.Τ.
2. Την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου φύλαξης στο δίκτυο των καταστημάτων του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε..
3. Για τις περιπτώσεις εποχούμενων περιπολιών, την εγκατάσταση συστήματος GPS Τracking επί των οχημάτων, με παρακολούθηση κεντρικά από το Κέντρο Λήψης Σημάτων του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε..
7.4 Ως προς τις προδιαγραφές φύλαξης, σημειώνεται περαιτέρω:
1. Η Φύλαξη θα γίνεται με Ένστολο Προσωπικό Ασφαλείας.
2. Κάθε περιπολικό όχημα θα φέρει ειδικό φάρο, μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας (ραδιοδίκτυο) κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ρολόϊ ελέγχου.
3. Σε κάθε χώρο φύλαξης θα υπάρχει τουλάχιστον ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής άφιξης και αναχώρησης του φύλακα, το οποίο θα πρέπει να προμηθευτεί και να εγκαταστήσει ο Ανάδοχος του Έργου.
4. Οι Φύλακες πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα σωματικά και πνευματικά προσόντα ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ενώ οπωσδήποτε πρέπει να διαθέτουν άριστη υγεία.
7.5 Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα παράτασης της αρχικά συναφθησομένης συμβάσεως με τον Ανάδοχο της για ανώτατο χρονικό διάστημα ίδιο με αυτό της αρχικής.
8: ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ
8.1 Ο Ανάδοχος θα αναλάβει την φύλαξη των καταστημάτων του δικτύου του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε, σύμφωνα με την παρούσα πρόσκληση, την κείμενη νομοθεσία, την Προσφορά του και τους λοιπούς Όρους και συμφωνίες, που αναφέρονται στην παρούσα.
8.2 Ο Ανάδοχος υποχρεούται να ακολουθεί τις οδηγίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε. το οποίο εντέλλεται και πιστοποιεί το Έργο. Η ύπαρξη ή όχι τέτοιων οδηγιών σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον Ανάδοχο από τις υποχρεώσεις και ευθύνες του, που προκύπτουν από την Σύμβαση και ιδιαίτερα από την ευθύνη για τυχόν ζημιά τη οποία ήθελε υποστεί το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. ή τρίτος από την πλημμελή εκτέλεση του έργου που ανατίθεται δυνάμει της παρούσας σε αυτόν.
8.3 Ο Ανάδοχος υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα Ασφαλείας για το Προσωπικό του και τους Τρίτους, να τηρεί δε όλες τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διατάξεις και να διαθέτει όλα τα αναγκαία για την καλή εκτέλεση του Έργου μέσα, εργαλεία και υλικά.
8.4 Επίσης ο Ανάδοχος υποχρεούται, επί ποινή εκπτώσεως, στην τήρηση του συνόλου των διατάξεων της εργατικής και κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας καθόλη τη διάρκεια εκτελέσεως της συμβάσεως.
8.5 Ο Ανάδοχος υποχρεούται σε αποκατάσταση οποιασδήποτε φθοράς ή ζημίας που θα προκληθεί από υπαιτιότητα αυτού ή του Προσωπικού του στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε. ή τρίτων κατά την εκτέλεση του Έργου. Σε περίπτωση ατυχήματος το οποίο θα συμβεί είτε σε προσωπικό της Τράπεζας ή σε οποιονδήποτε τρίτο καθώς είτε στον Ανάδοχο ή στο Προσωπικό που θα χρησιμοποιείται από αυτόν, και θα συμβεί κατά την εκτέλεση των εργασιών από υπαιτιότητα του Αναδόχου ή του Προσωπικού του αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Ανάδοχος, Αστικά και Ποινικά.
8.6 Ο Ανάδοχος οφείλει να μεριμνά και να εκπαιδεύει το προσωπικό του στην εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια αναφορικά με όλες τις πληροφορίες Ασφαλείας και διαδικασίες της Τράπεζας.
8.7 Το Προσωπικό που θα χρησιμοποιεί ο Ανάδοχος κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του Έργου δεν θα τελεί σε σχέση ή οποιαδήποτε υπηρεσιακή u949 εξάρτηση από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Α.Ε. παρά μόνο από τον Ανάδοχο που θα τυγχάνει ο μοναδικός Εργοδότης του ως άνω Προσωπικού.
8.8 Ο Ανάδοχος δεν δύναται να εκχωρεί το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του σε Υπεργολάβους χωρίς την γραπτή έγκριση της Τράπεζας.
8.9 Σε περίπτωση κλοπής από το Προσωπικό του ο Ανάδοχος υποχρεούται σε αποζημίωση ή/και αποκατάσταση του απολεσθέντος υλικού, τηρουμένων των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του.
9: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
9.1 Ο Ανάδοχος ευθύνεται, για οποιαδήποτε θετική και αποθετική ζημία ή βλάβη επισυμβεί, για όλο το χρονικό διάστημα εκτέλεσης του έργου..
9.2 Η εταιρία θα φέρει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για τις τυχόν σχετικές αποζημιώσεις.
Αναλυτικότερα:
Αντικείμενο της ασφάλισης αυτής, θα είναι η κάλυψη της Αστικής Ευθύνης του Αναδόχου έναντι τρίτων έως το ποσό των 5.000.000 € (πέντε εκατομμυρίων ευρώ) και η Ασφαλιστική Εταιρεία θα υποχρεούται να καταβάλει αποζημιώσεις σε τρίτους, για Σωματικές Βλάβες, Ψυχική Οδύνη ή Ηθική Βλάβη και υλικές Ζημίες, σε πράγματα, ακίνητα, ή κινητά, που τυχόν προξενηθούν καθ΄ όλη την διάρκεια της Σύμβασης εξ΄ αιτίας ή εξ΄ αφορμής αυτής.
Τα όρια της αποζημίωσης του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων, κατά περιστατικό θα περιλαμβάνουν:
α) Τα όρια για υλικές ζημιές θετικές ή αποθετικές, σε πράγματα τρίτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των τυχόν ζημιωθέντων τρίτων.
β) Τα Όρια για σωματική βλάβη ή θάνατο τρίτων κατ΄ άτομο και ατύχημα.
γ) Τα Όρια για σωματική βλάβη ή θάνατο τρίτων, από ομαδικό ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παθόντων.
δ) Το Ανώτατο Όριο Ευθύνης ασφαλιστών σε όλη την διάρκεια της Σύμβασης
9.3 Η Τράπεζα απαλλάσσεται πλήρως από κάθε Ποινική και Αστική Ευθύνη, για οποιοδήποτε ατύχημα που μπορεί να συμβεί κατά την εκτέλεση του Έργου, τόσο στο Προσωπικό του Αναδόχου όσο και σε Τρίτα Πρόσωπα. Κάθε τέτοιου είδους Ευθύνη, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον Ανάδοχο, ο οποίος υποχρεούται να αποκαθιστά με δαπάνη του, κάθε ζημιά φθορά ή βλάβη η οποία θα προέλθει από τον ίδιο ή από το Προσωπικό, που θα απασχολεί κατά την εκτέλεση του Έργου
9.4 Για την κάλυψη της Ευθύνης του ο Ανάδοχος διατηρεί Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε Αναγνωρισμένη Ασφαλιστική Εταιρεία. Επικυρωμένο Αντίγραφο του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου με αναλυτική περιγραφή των Ορίων, θα προσκομισθεί στην Τράπεζα με την Ανάθεση, προκειμένου να αποτελέσει παράρτημα της σχετικής Σύμβασης.
Ο Ανάδοχος έχει την υποχρέωση να διατηρεί το Ασφαλιστήριο αυτό σε ισχύ, καθ’ όλη την διάρκεια την Σύμβασης. Υποχρεούται δε έγκαιρα, να ενημερώνει εγγράφως για οποιαδήποτε τροποποίηση του Ασφαλιστηρίου αυτού, την οποία, εφόσον αρνηθεί η Τράπεζα με έγγραφη αντίρρησή της, αυτομάτως θα λύεται αζημίως και για τις δύο πλευρές η μεταξύ τους Σύμβαση.
Στον Φάκελο της Προσφοράς θα υποβληθεί αναλυτική περιγραφή των Ασφαλιστικών Εταιρειών – Αντασφαλιστών που συνεργάζεται με αναλυτική περιγραφή των Ασφαλιστικών Ορίων και καλύψεων. Ο Ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση, να αποστείλει αμέσως με την Εντολή της Ανάθεσης, βεβαίωση στην Ασφαλιστική του Εταιρεία περί διορισμού της Τράπεζας ως απευθείας δικαιούχου της Ασφαλιστικής αποζημίωσης μετά την επέλευση του εκάστοτε Ασφαλιστικού Κινδύνου και να προσκομίσει την εν λόγω βεβαίωση στην Τράπεζα πριν την υπογραφή της σύμβασης.
Το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, θα πρέπει να προβλέπει άμεση αποζημίωση της Τράπεζας με την ολοκλήρωση του Φακέλου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τις εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες. Πέραν του ανωτέρω χρονικού ορίου, το απολεσθέν ποσόν, θα αποζημιώνεται εντόκως σύμφωνα με το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων της Τράπεζας.
Τυχόν απαλλαγές από το ύψος της αποζημίωσης, θα πρέπει να αναφερθούν στην Προσφορά.
10: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
10.1 Α’ Φάση: Κάθε υποψήφιος θα καταθέσει με εκπρόσωπό του, εις διπλούν, σφραγισμένο φάκελο στον οποίο θα αναγράφεται ευκρινώς: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ‐ Α’ Φάση.
Στο άνω αριστερό μέρος θα αναγράφονται η επωνυμία του Υποψηφίου, η επαγγελματική διεύθυνση, οι αριθμοί τηλεφώνου, fax και e‐mail.
10.2 Β’ Φάση: Κάθε Προσφέρων θα πρέπει να καταθέσει με εκπρόσωπο του, εις διπλούν, τρεις σφραγισμένους φακέλους στους οποίους θα αναγράφεται ευκρινώς:
10.2.1 «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑ ΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ‐ u914 Β’ Φάση. –
10.2.2 «Π ΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥ ΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
10.2.3 «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑ ΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
Στο άνω αριστερό μέρος θα αναγράφονται η επωνυμία του Προσφέροντα, η επαγγελματική διεύθυνση, οι αριθμοί τηλεφώνου, fax και e‐mail.
10.3 Αναφορικά με το περιεχόμενο κάθε Φακέλου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
10.3.1 Ο Φάκελος με την ένδειξη «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α’ Φάση, θα περιέχει όλα τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής που περιγράφονται στο άρθρο 6.1.1.
10.3.2. Ο Φάκελος με την ένδειξη «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗ Σ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Β’ Φάση, θα περιέχει όλα τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής
που περιγράφονται στο άρθρο 6.1.2.
10.3.3 Ο Φάκελος με την ένδειξη «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐– ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ θα περιέχει όλα τα στοιχεία Τεχνικής Προσφοράς που περιγράφονται στο άρθρο 6.2.
10.2.4 Ο Φάκελος με την ένδειξη «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗ ΡΕΣΙ ΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ» ‐ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ θα περιλαμβάνει:
Α) συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα τα έντυπα τιμολογίων προσφοράς
Β) τα συμπληρωμένα έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή (CD)
Οι τιμές προσφοράς θα πρέπει:
Α) να αναγράφονται Αριθμητικώς και Ολογράφως,
Β) να δίνονται ως καθαρές Τιμές (χωρίς Φ.Π.Α.)
Γ) να ισχύουν οπωσδήποτε για έξι (6) μήνες από την υποβολή τους
Δ) να μην έχουν ξύσματα, σβησίματα, διαγραφές, προσθήκες κλπ., και
Ε) να έχουν μονογραφηθεί από τον νόμιμο εκπρόσωπο του προσφέροντος.
Οι προσφερόμενες τιμές, θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το μισθολόγιο της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που εφαρμόζεται σε αυτού του είδους τις Επιχειρήσεις
Κάθε δε στοιχείο που περιέχεται στην προσφορά, είναι δεσμευτικό για τον προσφέροντα.
11: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
11.1 Με την κατάθεση των προσφορών, η Τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει επεξηγήσεις, διευκρινίσεις για το περιεχόμενο τους προκειμένου να αξιολογηθεί η προσφορά. Κατά συνέπεια κάθε προσφέρων υποχρεούται να παρέχει εγγράφως άμεσα και ανεπιφύλακτα, κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, στα Αρμόδια Στελέχη της Τράπεζας έπειτα από ανάλογο αίτημα τους.
11.2 Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει, να διακόψει ή να αναστείλει τη διαδικασία σε οποιαδήποτε φάση της, ανακοινώνοντας την απόφασή της με επιστολή προς όσους κατέθεσαν προσφορές, χωρίς το γεγονός αυτό να δημιουργεί δικαίωμα για οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης από τους συμμετέχοντες στην Εκδήλωση Ενδιαφέροντος και σε κάθε περίπτωση να θεωρήσει ασύμφορη ή άγονη την διαδικασία.
12. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ – ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ‐ ΣΥΜΒΑΣΗ
12.1 Εγγύηση Συμμετοχής: Κάθε Προσφορά που θα υποβάλλεται στο Διαγωνισμό (Β’ Φάση) πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής ποσού ΕΥΡΩ εκατόν πενήντα χιλιάδων (€ 150.000,00).
Η Εγγυητική Επιστολή εκδίδεται από τραπεζικά ιδρύματα, πλην του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε., ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν νόμιμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών μελών αυτό το δικαίωμα και μέχρι του ανώτατου ορίου εγγυοδοσιών, που έκαστο δύναται να παρέχει.
Εγγυητική Επιστολή που έχει εκδοθεί στην αλλοδαπή συνοδεύεται από επίσημη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα. Σε περίπτωση που η απόδοση όρου της ξενόγλωσσης Εγγυητικής Επιστολής συμμετοχής διαφέρει από την απόδοση του στην Ελληνική, η μετάφραση του στην Ελληνική θα υπερισχύσει της ξενόγλωσσης διατύπωσης. Η ισχύς της Εγγυητικής Επιστολής συμμετοχής πρέπει να εκτείνεται τουλάχιστον για χρονική περίοδο τριάντα (30) ημερών μετά τη λήξη του χρόνου της ισχύος της Προσφοράς, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την παρούσα, δηλαδή τουλάχιστον για χρονικό διάστημα διακοσίων δέκα (210) ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Προσφορών (Β’ Φάση). Η Εγγυητική Επιστολή θα περιέχει τον όρο ότι ο εγγυητής παραιτείται από το δικαίωμα διζήσεως και αναγνωρίζει την υποχρέωση του να καταβάλει το ποσό της εγγύησης χωρίς καμία ένσταση, ή αντίρρηση, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την σχετική ειδοποίηση εκ μέρους του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε.. Σε περίπτωση ένωσης‐κοινοπραξίας, η εγγυητική επιστολή, πρέπει να καλύπτει την αλληλέγγυα ευθύνη όλων των συμπραττόντων, οι οποίοι θα αναφέρονται στο σώμα αυτής.
Προσφορές που θα υποβληθούν χωρίς την Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής ή με Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής η οποία δεν θα συμφωνεί με τα οριζόμενα στην παρούσα, θα απορρίπτονται.
12.2 Ο Ανάδοχος θα αναδειχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στα οικεία άρθρα του Κανονισμού Προμηθειών της Τράπεζας.
12.3 Ο προσφέρων που θα επιλεγεί τελικά, οφείλει μέσα σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες από την έγγραφη ειδοποίηση της Τράπεζας, να προσέλθει στην Τράπεζα για την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, με απαραίτητη προϋπόθεση, την προσκόμιση Εγγυητικής Επιστολής καλής εκτέλεσης ύψους 10% της συνολικής ετήσιας αξίας του έργου, για την καλή τήρηση των Όρων της και την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα. Εάν το έργο ανατεθεί σε περισσότερες της μίας εταιρείας το ποσό της Εγγυητικής Επιστολής θα επιμεριστεί μεταξύ τους κατά το λόγο συμμετοχής εκάστης στην εκτέλεση του έργου. .
• Η υποχρέωση για παραλαβή της Εγγυητικής Επιστολής καλής εκτέλεσης μετά την ολοκλήρωση και την οριστική παραλαβή των αιτούμενων προς παροχή υπηρεσιών /εργασιών, βαρύνει τον Ανάδοχο.
• Ο χρόνος ισχύος της εγγύησης πρέπει να είναι μεγαλύτερος κατά τρεις μήνες από τον χρόνο ολικής εκτέλεσης του έργου φύλαξης που ορίζεται στη σύμβαση.
• Ο εκδότης της εγγύησης υποχρεούται να προβεί στην παράταση της ισχύος αυτής ύστερα από έγγραφη ειδοποίηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ Α.Ε. πριν από την ημερομηνία λήξης της εγγύησης, ιδίως σε περίπτωση παράτασης της ισχύος της σύμβασης.
• Η Εγγυητική Επιστολή καλής εκτέλεσης επιστρέφεται μετά την οριστική εκτέλεση του έργου της φύλαξης και ύστερα από την εκκαθάριση τυχόν απαιτήσεων από τους δύο συμβαλλομένους.
• Οι εγγυήσεις Ένωσης ή Κοινοπραξίας αναδόχων πρέπει να καλύπτουν τις υποχρεώσεις όλων των μελών της ένωσης.
12.4 Σε περίπτωση που ο προσφέρων που θα επιλεγεί, δεν προσέλθει για την υπογραφή της Σύμβασης, επιβάλλονται κατά την κρίση της Τράπεζας, διαζευκτικά ή αθροιστικά οι εξής κυρώσεις:
• Αυτοδίκαιη έκπτωση του προσφέροντος από την Ανάθεση των συγκεκριμένων Υπηρεσιών και στέρηση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από την κατακύρωση της.
• Ανάθεση από την Τράπεζα των συγκεκριμένων Υπηρεσιών σε άλλο προσφέροντα, με βάση τον Πίνακα κατάταξης των υποβληθέντων προσφορών.
• Απαίτηση για την αποκατάσταση κάθε ζημίας , βλάβης και εξόδων, που προξένησε η μη ανταπόκριση ή η καθυστερημένη ανταπόκριση του προσφέροντος στην Τράπεζα.
• Κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής.
12.5 Μετά την έγγραφη κοινοποίηση της Τράπεζας στον αναδειχθέντα ως Ανάδοχο της σχετικής απόφασης και πριν την υπογραφή της Σύμβασης, η Ανάδοχος Εταιρεία και στην περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας Εταιρειών, κάθε Εταιρεία μέλος Ενώσεως ή Κοινοπραξίας, υποχρεούται να προσκομίσει τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
1. Πιστοποιητικό αρμόδιας Δικαστικής ή Διοικητικής Αρχής έκδοσης του τελευταίου εξαμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι η Ανάδοχος Εταιρεία δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχε

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης