Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Οι αποφάσεις της ΓΣ της Τ Βank

tags :
Οι αποφάσεις της ΓΣ της Τ Βank
Σε εφαρμογή των άρθρων 4.1.3.1 και 4.1.3.3 του ισχύοντος Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η T BANK A.T.E. ανακοινώνει ότι την 24η Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας, στο ξενοδοχείο Park, Αθήνα. Στην Γενική Συνέλευση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 34 μέτοχοι εκπροσωπούντες 88.225.472 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 60,98% επί συνόλου 144.688.060 κοινών ονομαστικών μετοχών.
Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Θέμα 1ο: Ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την Εταιρική Χρήση που έληξε την 31.12.2010 στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι αντίστοιχες Ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.
Θέμα 2ο: Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31.12.2010 και ενέκρινε τις διαχειριστικές πράξεις και πράξεις εκπροσώπησης του Διοικητικού Συμβουλίου και των υποκατάστατων αυτού.
Θέμα 3ο: Ανατέθηκε στην ελεγκτική εταιρεία με την επωνυμία "KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε." και ειδικότερα, στους κ.κ. Χαράλαμπο Συρούνη (AM ΣΟΕΛ 19071) στη θέση του Τακτικού Ελεγκτή και Νικόλαου Βουνισέα (AM ΣΟΕΛ 18701) στη θέση του Αναπληρωματικού Ελεγκτή, η διενέργεια του τακτικού ελέγχου της Τράπεζας για τη εταιρική χρήση που λήγει την 31.12.2011, με αμοιβή, η οποία θα καθοριστεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών.
Θέμα 4ο: Χορήγησε την προβλεπόμενη από το άρθρο 23 του Κ.Ν. 2190/1920 άδεια στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε νομικά πρόσωπα με σκοπούς συναφείς προς τους σκοπούς της Τράπεζας.
Θέμα 5ο: Ενέκρινε τις ακόλουθες συμβάσεις με πρόσωπα που εμπίπτουν στο άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920
(α) τη σύμβαση της Τράπεζας με τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Γεώργιο Χαnτζηνικολάου, η οποία είναι σύμβαση ορισμένου χρόνου (από 10/5/2010 έως 9/5/2013) με μηνιαία αμοιβή ύψους δεκατεσσάρων χιλιάδων (€14.000) ευρώ και
(β) η σύμβαση της Τράπεζας με την τραπεζική εταιρία "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε." και ως εκ τρίτου, με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Ταπραντζή. Η εν λόγω σύμβαση αποτελεί σύμβαση δανεισμού ορισμένου χρόνου, ήτοι έξι μηνών με δικαίωμα παρατάσεως έξι ακόμη μηνών (του άνω εργαζομένου στην δανείζουσα εταιρία "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.", ως Γενικού Διευθυντού, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες του στην Τράπεζα με την ιδιότητα και τα καθήκοντα του Αναπληρωτού Διευθύνοντος Συμβούλου). Δυνάμει της εν λόγω σύμβασης, η Τράπεζα καταβάλλει στην τραπεζική εταιρία "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε." το σύνολο των αποδοχών του άνω εργαζομένου, όπως αυτές προβλέπονται για τη θέση του ως Γενικού Διευθυντού στην Δανείζουσα εταιρία "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.".
Θέμα 6ο: Σε εφαρμογή του άρθρου 18 §7 του Κ.Ν. 2190/1920 έλαβε γνώση και απεδέχθη την εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας των παρακάτω νέων μελών σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών που είχαν εκλεγεί κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση
α) την από 10-5-2010 εκλογή του Γεώργιου Χαντζηνικολάου του Πέτρου ως εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους Χαράλαμπου Σιγανού, για θητεία ίση με την υπολειπομένη περίοδο του αποχωρήσαντος μέλους και
β) την από 26-11-2010 εκλογή του Ανδρέα Ταπραντζή του Βελλησαρίου, ως εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. Νικόλαου Μαλλούχου, για θητεία ίση με την υπολειπόμενη περίοδο του αποχωρήσαντος μέλους.
Θέμα 7ο:
α) Ενέκρινε
i) τις αμοιβές που κατεβλήθησαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αμοιβή για υπηρεσίες που παρείχαν προς την Τράπεζα κατά την εταιρική χρήση που έληξε την 31.12.2010,
ii) τις αμοιβές που κατεβλήθησαν στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου, κατά την εταιρική χρήση που έληξε την 31.12.2010, δυνάμει της κατά τα άνω εγκριθείσας σύμβασής του και
iii) τις αμοιβές που κατεβλήθησαν στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Ταπραντζή, κατά την εταιρική χρήση που έληξε την 31.12.2010, δυνάμει της κατά τα άνω εγκριθείσας σύμβασης δανεισμού του μετά της εταιρίας "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε."
β) προενέκρινε:
i) την καταβολή αμοιβής που δεν θα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (€250.000) ευρώ προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ως αμοιβή για υπηρεσίες που τυχόν θα παρέχουν προς την Τράπεζα κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης που λήγει την 31.12.2011,
ii) την καταβολή αμοιβών στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου κατά τη διάρκεια του έτους 2011 για ποσό ύψους μέχρι διακόσιες πέντε χιλιάδες ευρώ (€205.000)
και
iii) την καταβολή στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Ταπραντζή κατά τη διάρκεια του έτους 2011 των αμοιβών εκ της κατά τα άνω εγκριθείσας σύμβασης δανεισμού του μετά της εταιρίας "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.", για ποσό ύψους μέχρι διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες (€225.000) ευρώ.
Θέμα 8ο: Δεν τέθηκαν προς έγκριση άλλα θέματα
Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για κάθε απόφαση θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, www.tbank.com.gr σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 32 §1 του Κ.Ν. 2190/1920 και 4.1.3.3 του ισχύοντος Κανονισμού του Χ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης