Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τ Βank: Στις 24 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση

tags :
Τ Βank: Στις 24 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση
Κατά τον κ.ν. 2190/1920 ''Περί ανωνύμων Εταιριών'', όπως ισχύει σήμερα και το καταστατικό της Τράπεζας το Διοικητικό Συμβούλιο της T BANK, με απόφασή του που έλαβε την 30η Μαΐου 2011, προσκαλεί τους κκ. Μετόχους της Τράπεζας σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 24η Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Park, Λ. Αλεξάνδρας, αριθ. 10, προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις πάνω στα θέματα της ημερησίας διάταξης που αναφέρονται κατωτέρω:
Θέματα ημερησίας διάταξης
1.Υποβολή και έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης στην οποία περιλαμβάνονται οι ετήσιες ατομικές και ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση του έτους 2010.
2.Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης του έτους 2010, και έγκριση διαχειριστικών πράξεων και πράξεων εκπροσώπησης Διοικητικού Συμβουλίου και υποκαταστάτων αυτού.
3.Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή για την εταιρική χρήση του έτους 2011 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4.Παροχή άδειας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε νομικά πρόσωπα με σκοπούς συναφείς προς τους σκοπούς της Τράπεζας.
5.Έγκριση κατάρτισης συμβάσεων με πρόσωπα που εμπίπτουν το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/20
6.Ανακοίνωση στη Γενική Συνέλευση εκλογής μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο κατ' άρθρο 18 παρ. 7 Ν. 2190/1920.
7.Έγκριση αμοιβών που καταβλήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2010 και προέγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2011 σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/20.
8.Διάφορες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με την ίδια απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας προσκαλεί τους κκ. Μετόχους της Εταιρείας, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 7 Ιουλίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 , στον ίδιο χώρο (ξενοδοχείο Park, Λ. Αλεξάνδρας αριθ. 10, Αθήνα). Σημειώνεται ότι δεν θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση για την επαναληπτική συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 29 § 2 του κ.ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Περαιτέρω, με βάση τα άρθρα 26 § 2β και 28 α του κ.ν. 2190/20, ως τροποποιήθηκαν και προστέθηκαν αντιστοίχως με τα άρθρο 3 και 6 του Ν.3884/2010 και ισχύουν σήμερα, η Τράπεζα ενημερώνει τους μετόχους της για τα ακόλουθα:
Δικαιώματα Μετόχων σύμφωνα με το άρθρο 39 § 2, 2α, 4 και 5 του κ.ν. 2190/1920
Μέτοχοι εκπροσωπούντες το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δύναται να αιτηθούν: (α) την εγγραφή στην ημερήσια διάταξη πρόσθετων θεμάτων εφόσον η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε ημέρες (15) τουλάχιστον πριν από την ορισμένη ημερομηνία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης συνοδευόμενη από αιτιολόγηση ή σχέδιο απόφασης προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση. Τυχόν πρόσθετα θέματα δημοσιεύονται/ γνωστοποιούνται με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το άρθρο 26 επτά (7) ημέρες τουλάχιστον προ της ορισμένης ημερομηνίας Γενικής Συνέλευσης και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται κατά τον ίδιο τρόπο όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη δεκατρείς (13) ημέρες προ της ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης και ταυτοχρόνως διατίθεται στους μετόχους μέσω του ιστοχώρου της Τράπεζας όπως και η αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 § 3 του κ.ν 2190/1920. (β) τη διαθεσιμότητα των σχεδίων αποφάσεων που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή τυχόν αναθεωρημένη ημερησία διάταξη έξι (6) ημέρες τουλάχιστον προ της ορισμένης ημερομηνίας σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης εφόσον η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) ημέρες τουλάχιστον προ της ορισμένης ημερομηνίας σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης. (γ) πληροφόρηση της Γενικής Συνέλευσης επί υποθέσεων της Τράπεζας, στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης πέντε (5) πλήρεις ημέρες τουλάχιστον προ της ορισμένης ημερομηνίας σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Επίσης πληροφόρηση επί αμοιβών όπου καταβληθήκαν σε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή Διευθυντές της Τράπεζας καθώς και κάθε παροχή προς τα πρόσωπα αυτά από οποιαδήποτε αιτία ή σύμβαση της Τράπεζας με αυτούς. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο και ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.
Μέτοχοι εκπροσωπούντες το ένα πέμπτο (1/5) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δύναται να αιτηθούν την πληροφόρηση της Γενικής Συνέλευσης επί της πορείας των εταιρικών υποθέσεων και της περιουσιακή κατάσταση της Τράπεζας πέντε (5) πλήρεις ημέρες τουλάχιστον προ της ορισμένης ημερομηνίας σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο και ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά.
Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Τακτική Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 28Α §1 και 4 του κ.ν. 2190/1920
Στη Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας δικαιούται να συμμετέχει και να ασκεί δικαίωμα ψήφου όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος της Τράπεζας στα αρχεία του Συστήματος ?υλων Τίτλων (''Σ.Α.Τ.'') που διαχειρίζεται η ''Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.'' (''Ε.Χ.Α.Ε.'') κατά την 19 Ιουνίου 2011 (Ημερομηνία Καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας προ της ορισμένης ημερομηνίας σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης και αντίστοιχα κατά την 3 Ιουλίου 2011 (Ημερομηνία Καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της τέταρτης ημέρας προ της ορισμένης ημερομηνίας σύγκλησης της Α' Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης. Η άσκηση του εν λόγω δικαιώματος δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και στην οικεία Γενική Συνέλευση. Η μετοχική ιδιότητα πιστοποιείται ηλεκτρονικά από την ''Ε.Χ.Α.Ε.'', με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Τραπέζης μετά των αρχείων του ''Σ.Α.Τ.'' Συνεπώς ο Μέτοχος, προκειμένου να συμμετάσχει και ψηφίσει σε οποιαδήποτε συνεδρίαση (αρχική ή επαναληπτική) της Γενικής Συνελεύσεως, δεν απαιτείται να προσκομίσει σχετική έγγραφη βεβαίωση της ''Ε.Χ.Α.Ε.''. Ο μέτοχος συμμετέχει στη Τακτική Γενική Συνέλευση και ασκεί το δικαίωμα ψήφου είτε αυτοπρόσωπος είτε μέσω αντιπροσώπων.
Διαδικασία για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου μέσω αντιπροσώπου στη Τακτική Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 28Α § 2, 3, 7, 8 και 9 του κ.ν. 2190/1920
Κάθε μέτοχος δύναται να διορίσει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Κάθε νομικό πρόσωπο (μέτοχος) δύναται να ορίσει ως εκπροσώπους του μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που μέτοχος κατέχει μετοχές της Τράπεζας, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμού αξιών, ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει το μέτοχο να ορίζει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό.
Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιήσει στην Τράπεζα πριν από την έναρξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του μετόχου. Σύγκρουση συμφερόντων δύναται να προκύπτει ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος είναι (α) μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας ή είναι άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα η οποία ελέγχεται από το μέτοχο αυτόν, (β) είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Τράπεζας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας, (γ) είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Τράπεζας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο, ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας, (δ) είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις (α) έως (γ).
Ο διορισμός και η ανάκληση αντιπροσώπου του μετόχου γίνεται εγγράφως και κοινοποιείται στην Τράπεζα τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ή της τυχόν Επαναληπτικής αυτής. Έντυπο πληρεξουσιότητας για το διορισμό αντιπροσώπου θα είναι διαθέσιμο στους μετόχους (α) σε έγχαρτη μορφή στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας και (β) σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.tbank.com.gr). Το έντυπο αυτό συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον Μέτοχο, θα πρέπει να κατατεθεί στην (Υπηρεσία Eξυπηρέτησης Μετόχων) οδός Ηλεκτρουπόλεως 25 & Εθνάρχου Μακαρίου, Αργυρούπολη ή να αποσταλεί με φαξ στον αριθμό 210 9986195, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.
Διαθεσιμότητα εγγράφων και πληροφοριών σύμφωνα με το άρθρο 27 του κ.ν. 2190/1920
Η πρόσκληση σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ο συνολικός αριθμός των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου που υφίστανται κατά την ημερομηνία της πρόσκλησης, το πλήρες κείμενο των εγγράφων που πρόκειται να υποβληθούν στη Τακτική Γενική Συνέλευση, τα σχέδια αποφάσεων για κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης και τα έντυπα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου μέσω αντιπροσώπου είναι διαθέσιμα σε έγχαρτη μορφή στην Υπηρεσία Eξυπηρέτησης Μετόχων, Τηλ.: 210 9986151 από όπου οι μέτοχοι μπορούν να λαμβάνουν αντίγραφα καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.tbank.com.gr).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης