Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από το Χρηματιστήριο Αθηνών

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από το Χρηματιστήριο Αθηνών
 
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ τα Χριστούγεννα θα κάνει πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών η μετοχή της Cenergy Holdings, που θα απορροφήσει τις θυγατρικές Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.

  • ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι το Χ.Α. θα έχει 24 μετοχές λιγότερες σε σύγκριση με αυτές που ξεκίνησαν στις 2 Ιανουαρίου 2016.
  • Είναι η δεύτερη χειρότερη χρονιά στην ιστορία του Χ.Α. σε αριθμό μετοχών που διαγράφονται.
  • Είχε προηγηθεί το 2006 που είχαν διαγραφεί 41 και η τρίτη χειρότερη χρονιά ήταν το 1998 με 23 διαγραφές μετοχών.
  • Ο όμιλος Viohalco θα διαθέτει μόλις μία μετοχή (Χαλκόρ) στην Αθήνα και σε παράλληλη διαπραγμάτευση σε Αθήνα και Βρυξέλλες την Viohalco S.A. και την Cenergy Holdings.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σοβαρό αντίκτυπο θα έχει η άνοδος του πετρελαίου στη βιωσιμότητα και στη κερδοφορία των εισηγμένων επιχειρήσεων.

  • Στον βιομηχανικό κλάδο, ιδιαίτερη ανησυχία εγείρει η ανατίμηση της βασικής πρώτης ύλης για τις πλαστικοβιομηχανίες, όπως τα Πλαστικά Θράκης και τα Πλαστικά Κρήτης.
  • Σημαντική απώλεια κερδών θα δουν και οι ενεργοβόρες εταιρείες, όπως είναι οι μεταλλουργικές, οι οποίες χρησιμοποιούν το πετρέλαιο στην παραγωγική διαδικασία και αντιστοιχεί σε μεγάλο μέρος των λειτουργικών τους εξόδων.
  • Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Μυτιληναίος, η (πρώην εισηγμένη και νυν ενσωματωμένη) ΣΙΔΕΝΟΡ και η ΧΑΛΚΟΡ.
  • Όπως είναι αναμενόμενο, άνοδος κόστους και τιμών θα σημειωθεί και στις αεροπορικές και τις ναυτιλιακές εταιρείες, όπου το πετρέλαιο αποτελεί καύσιμο και βασικό παράγοντα κόστους.
  • Όπως γνωρίζουμε, η απορρόφηση της ανατίμησης του πετρελαίου στην κηροζίνη και τη βενζίνη συντελείται με πιο αργούς ρυθμούς, ωστόσο, είναι αναπόφευκτη (ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)…
______________

Λευκός καπνός σε σχέση με το χρέος βγήκε από το Eurogroup.

Βραχυπρόθεσμα το IMF θα ικανοποιηθεί για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, περιμένοντας να μας βγάλει έκθεση βιωσιμότητας.

Το QE θα ακολουθήσει και θα βοηθήσει στην εμπιστοσύνη, ενώ ένα αριστερό success story αλλά 2014 μπορεί να παιχτεί το επόμενο διάστημα.

Το 1700 κοντινή και το 1715 κύρια αντίσταση που κατοχύρωση θα μας δώσει συνέχιση της κίνησης στο 1741 σε πρώτη φάση.

Το 1657 κοντινή σημαντική στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας δώσει και πάλι στόχο στο 1615.

Ο τραπεζικός έκλεψε και πάλι την παράσταση όπως μας συνηθίζει στις θετικές συνεδριάσεις.

  • Ο ΟΤΕ ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πρόσφατη διάσπαση.
  • Ο ΜΥΤΙΛ με νέο υψηλό στοχεύει στο 634.
  • Το ΑΡΑΙΓ συνεχίζει να κερδίζει αργά αργά έδαφος.
  • Το ΕΧΑΕ αρχίζει να προεξοφλεί αύξηση όγκου συναλλαγών.
fast-fina

  • Intraday position short stop 1700
  • Support: 1663, 1657, 1630
  • Resist.: 1697,1713,1741
  • Daily spot market position long s/l 1615
__________________

ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ: Tο δημοψήφισμα ήταν αρκετό για να αλλάξει ρότα η κίνηση. Η διάσπαση του 107 μας έδωσε βιαστικά τον στόχο μας στο 108 επίπεδο που είναι και κοντινή μας αντίσταση και που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 10830 ή το 10850. Κοντινή στήριξη το 10737 και κύρια το 107…

_____

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Η λύση πάντως, όσον αφορά την αγορά εργασίας, είναι προφανώς η εισαγωγή ενός παγκόσμιου βασικού εισοδήματος – το οποίο θα προσφέρει στους ανθρώπους την σιγουριά που χρειάζονται, για να μπορέσουν ξανά να παράγουν.

  • Το σταθερό αυτό εισόδημα οφείλει να τοποθετείται σε ένα χαμηλό μεν ύψος, αλλά αρκετό για να καλύπτει τις απόλυτα βασικές τους ανάγκες – έτσι ώστε να έχουν κίνητρο να εργασθούν, προσαρμοζόμενοι στη νέα εποχή.
  • Ο δρόμος για την ευημερία στηρίζεται στις επενδύσεις – οι οποίες όμως δεν πρέπει να διενεργούνται μόνο στις μηχανές αλλά, επίσης, στους ανθρώπους.
  • Εάν λοιπόν επενδυθούν χρήματα μόνο στις μηχανές και στα ρομπότ, προσφέροντας στους ανθρώπους μόνο ανασφαλείς και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας..
  • Τότε κάποια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί θα επαναστατήσουν εναντίον τόσο των μηχανών, όσο και των ιδιοκτητών τους..
  • Οπότε οι ελίτ θα βιώσουν τρομακτικές καταστάσεις.
CENERGY Holdings: Για την νέα εταιρεία συμμετοχών Cenergy Holdings, o διευθύνων σύμβουλος των Σωληνουργείων Κορίνθου κ. Απ.Παπαβασιλείου και της Ελληνικά Καλώδια κ. Αλ.Αλεξίου (συνδιευθύνοντες σύμβουλοι του νέου σχήματος) επεσήμαναν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει για τις δύο εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο ο ιδιαίτερα δυναμικός και αναπτυσσόμενος τομέας της μεταφοράς ενέργειας.

Αναφέρθηκαν σε διεθνείς μελέτες που εκτιμούν ότι μέχρι το 2050 αναμένεται αλματώδης ανάπτυξη στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών.

  • Οι προοπτικές αυτές στον κλάδο της ενέργειας οδήγησαν στην ιδέα της Cenergy Holdings και της εν λόγω διασυνοριακής συγχώνευσης, όπως και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Βρυξελλών.
  • Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικονομικά οργανισμού, πιο ανταγωνιστικού, με μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και αυξημένες προοπτικές ανάληψης μεγαλύτερων έργων.Η εταιρεία στοχεύει στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής, όπου από τη μία η ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων (μεγάλο κοίτασμα σχιστολιθικού αερίου στο Τέξας) και από την άλλη η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας δημιουργούν την ανάγκη νέων διασυνδέσεων.

  • Μόνο ο σχεδιασμός της Ε.Ε. για έργα ενεργειακών διασυνδέσεων περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 140 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Ο ενεργειακός βραχίονας του ομίλου Βιοχάλκο με το νέο επενδυτικό σχήμα που δημιουργείται στοχεύει και στα έργα διασύνδεσης στην ελληνική και ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου και Κρήτης – Αττικής, διασυνδέσεις κυκλάδων, αγωγός IGB και Τurkish Stream, διασύνδεση κοιτάσματος Λεβιάθαν με Ισραήλ κ.λπ.)

CENERGY Holdings(1):

Aπό λόγια, εκτιμήσεις και υποσχέσεις του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχουμε χορτάσει ή μάλλον “σκάσει”. Ας ευχηθούμε, για μία φορά, να επαληθευτούν τα περί CENERGY… Nα βγουν έτσι μερικά από τα…σπασμένα (αν και είναι σχεδόν αδύνατον), με τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών να έχουν καεί στην κυριολεξία.

ΧΑΛΚΟΡ: Παντού διαβάζουμε…. “Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε κέρδη 0,4 εκατ. ευρώ ή 0,0040 ευρώ ανά μετοχή έναντι ζημιών 4,7 εκατ. ευρώ ή 0,0468 ευρώ ανά μετοχή το εξάμηνο του 2015”.

  • Όχι ότι έχει σημασία αφού μιλάμε για μία ΑΓΟΡΑ παραγόντων κυριολεκτικά της πλάκας, αλλά για να μην μας περνάνε για..κυρίους:
  • Η Χαλκόρ εμφάνισε κέρδη μετά από πάρα πολλά χρόνια, αλλά όπως η ίδια αναφέρει στην οικονομική έκθεσή της....
  • “Η κερδοφορία του 2016 επηρεάσθηκε σημαντικά θετικά με ευρώ 4,8 εκατ. από την ανταλλαγή των μετοχων των Metal Agencies, Alurame, Steelmet Romania, Genecos και Tepro Metal για μετοχές της International Trade”.
  • Οπότε, αντιλαμβάνεσθε…
ΧΑΛΚΟΡ: Προσθέστε τώρα και την  τραγικότητα της δανειακής της μόχλευσης… Με την  εταιρεία να οφείλει (6) έξι ναι (6) φορές τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ της!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ XΘΕΣ και την κλείδωσαν στο +10%… Και προσπάθησαν ξανά σήμερα (μέχρι το +8,50%).. Και μπορούν να το ξανακάνουν… Μήπως θα δώσουν λογιαριασμό πουθενά;;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να περάσουν απαρατήρητες οι ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ που δίνουν οι αναλυτές της EUROXX για τις τραπεζικές μετοχές - να τις επαναλάβουμε...



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης