Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΤΙΤΑΝ: Τι αναμένουν οι αναλυτές της IBG για το 6μηνο

tags :
ΤΙΤΑΝ: Τι αναμένουν οι αναλυτές της IBG για το 6μηνο

Αγορά  (Αμετάβλητη Σύσταση)
Τρέχουσα Τιμή: EUR 20,10 (Τιμή κλεισίματος 27/07/2016)
Τιμή-Στόχος: EUR 23,10 (Αμετάβλητη Τιμή-Στόχος)
Η εταιρεία Τιτάν έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2016 σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Θα ακολουθήσει τηλεφωνική συνδιάσκεψη στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Σχόλιο:

Η λειτουργική απόδοση της εταιρείας Τιτάν το 2ο τρίμηνο του 2016 αναμένεται να έχει βελτιωθεί σε επίπεδο EBITDA από τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην Αίγυπτο καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει σταδιακά τις ελλείψεις φυσικού αερίου.

Κάτω από τη γραμμή του EBITDA, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναμένεται να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, μετά από σημαντικές συναλλαγματικές ζημιές το προηγούμενο τρίμηνο, υπεραντισταθμίζοντας τα έκτακτα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Πιο συγκεκριμένα:

Ελλάδα: Η υποτονική εγχώρια ζήτηση, παρά τη βοήθεια από την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων που είχαν παγώσει για μεγάλο διάστημα μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στο τέλος Ιουνίου 2015, και η πιθανόν χαμηλότερη συνεισφορά από τις εξαγωγές οι οποίες ήταν ιδιαίτερα ισχυρές το περασμένο έτος, μας οδήγησε στην πρόβλεψη υψηλής μονοψήφιας μείωσης του κύκλου εργασιών στα EUR 74εκ. Προβλέποντας χαμηλότερο περιθώριο EBITDA λόγω της μειωμένης παραγωγής, το EBITDA εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κατά π.24% σε ετήσια βάση στα EUR 14εκ.

ΗΠΑ: Οι αυξήσεις των τιμών, η άνοδος του όγκου, το ισχυρό δολάριο και η επέκταση των δραστηριοτήτων έτοιμου μείγματος αναμένεται να έχουν διατηρήσει την ικανοποιητική ανάπτυξη, αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα λόγω εργασιών συντήρησης στα εργοστάσια, αναμένοντας να επιταχυνθεί ξανά τα επόμενα τρίμηνα. Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπουμε ότι ο κύκλος εργασιών θα έχει αυξηθεί κατά π. 12% σε ετήσια βάση στα EUR 205εκ. και το EBITDA θα έχει αυξηθεί λίγο κατά 2% σε ετήσια βάση στα EUR 37εκ.

Σχετική εικόνα

ΝΑ Ευρώπη: Με τις πιέσεις στις τιμές να αντισταθμίζουν την εξοικονόμηση καυσίμων και την αύξηση της ζήτησης να παραμένει αναιμική, αναμένουμε μικρές αλλαγές στην απόδοση. Συγκεκριμένα, εκτιμούμε πωλήσεις ύψους EUR 64,5εκ. (+3% σε ετήσια βάση) και EBITDA ύψους EUR 21,4εκ. (+2% σε ετήσια βάση).

Αίγυπτος: Παρά την πρόβλεψη για χαμηλή μονοψήφια πτώση των πωλήσεων στα EUR 60εκ. λόγω του Ραμαζανιού, η πλήρης λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου που χρησιμοποιεί καύσιμο λιθάνθρακα στο Beni Suef και η προσαρμογή των τοπικών τιμών τσιμέντου λόγω υποτίμησης της αιγυπτιακής λίρας και οι αυξήσεις του κόστους καυσίμων, αναμένεται να έχουν οδηγήσει το EBITDA πάνω κατά π.70% σε ετήσια βάση στα EUR 10,5εκ., ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω βελτιώσεις τα επόμενα τρίμηνα.

Σε επίπεδο ομίλου

Προβλέπουμε τον κύκλο εργασιών να έχει αυξηθεί κατά π.4% σε ετήσια βάση στα EUR 404εκ., ενώ το EBITDA εκτιμάται ότι έχει ανέβει οριακά κατά π. 1,5% σε ετήσια βάση στα EUR 83εκ.

Κάτω από τη γραμμή του EBITDA, η μικρή ανάκαμψη της αιγυπτιακής λίρας μετά την υποτίμηση κατά 19% έναντι του ευρώ το Μάρτιο υπολογίζεται ότι έχει αποφέρει μικρά συναλλαγματικά κέρδη έναντι αντίστοιχων ζημιών ύψους EUR 14εκ. το 2ο τρίμηνο 2015.

Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες για τόκους αναμένεται να είναι αυξημένες καθώς θα περιλαμβάνουν τις προμήθειες από την αναχρηματοδότηση των ομολόγων στο τέλος του Ιουνίου.

Συνολικά, εκτιμούμε τις καθαρές ζημιές του ομίλου στα EUR 30εκ. από EUR 17,6εκ. το 2ο τρίμηνο 2015.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης