Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Jumbo: Διορθώνει αρκετά και θα την ξαναπροσέξουν τα αμιγώς επενδυτικά κεφάλαια

tags :
Jumbo: Διορθώνει αρκετά και θα την ξαναπροσέξουν τα αμιγώς επενδυτικά κεφάλαια
Πέμπτη ημέρα υποχώρησης για την μετοχή της ΜΠΕΛΑ – στα 10,4000** ευρώ τώρα – μία διόρθωση της τάξης του 14%.

Σημαντική, αν μη τι άλλο, για μία της κατηγορίας της… Και αν συνεχισθεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα σημάνει συναγερμός στα θεσμικά χαρτοφυλάκια…


(** Στο -3,70% χθες, με συναλλαγές αξίας 1,42 εκατ. ευρώ).

______________

JUMBO: Η καθαρή κερδοφορία σκαρφάλωσε στα 72,5 εκατ. ευρώ και πλέον η χρονιά που τελειώνει το καλοκαίρι έχει βάλει πλώρη για τα 120 εκατ. ευρώ καθώς τόσο τα ναύλα όσο και οι ισοτιμίες ευνοούν το σενάριο διατήρησης των υψηλών περιθωρίων.

Το μικτό περιθώριο αυξήθηκε στο εξάμηνο πάνω από 50 μονάδες βάσης και σε συνδυασμό με τις οικονομίες κλίμακας (περισσότερος τζίρος με λιγότερο λειτουργικό κόστος) ανέβασαν τα λειτουργικά περιθώρια στο 33,2% για το β’ τρίμηνο και 28,4% στο εξάμηνο. 

Η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρίας ενισχύθηκε σημαντικά στα 281 εκατ. ευρώ έναντι 172,7 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να φθάνει στο 20% της συνολικής κεφαλαιοποίησης. 

H εταιρεία είναι σε θέση να επιτύχει αύξηση των EBITDA κατά 12% το 2016. Παράλληλα, αυξάνει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2016, εκτιμώντας αύξηση 7,6% στο σύνολο της χρήσης.

Και διαπραγματεύεται με discount άνω του 30% έναντι των Ομοειδών Εταιρειών στην Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι εμφανίζει αντίστοιχο προφίλ ανάπτυξης για την επόμενη τριετία και ισχυρότερο ισολογισμό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης