Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΓΕΚΤΕΡΝΑ:Με την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών 80,57% στο ΧΑΑ

tags :
ΓΕΚΤΕΡΝΑ:Με την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών 80,57% στο ΧΑΑ

Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ δημοσίευσε τα αποτελέσματα εννεαμήνου της και σχεδόν όλοι στάθηκαν στις ζημίες που εμφάνισε, ύψους 11,8 εκατ. ευρώ. Η ενδελεχής, όμως, ανάγνωση του ισολογισμού, αποκαλύπτει πολύ θετικά στοιχεία για τον ομώνυμο όμιλο.

Επειδή, λοιπόν, θα πρέπει σε κάθε ισολογισμό να βλέπουμε όχι μόνο την τελική γραμμή, αλλά τη συνολική χρηματοοικονομική εικόνα, στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ εντοπίζουμε τα ακόλουθα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

*** Υπάρχει απίστευτη πρόοδος στην εξέλιξη του καθαρού δανεισμού, καθώς από 444,27 εκατ. ευρώ στο περυσινό εξάμηνο, εφέτος έχει μειωθεί το ποσό σε 294,24 εκατ.ευρώ, δηλαδή κατά 150 εκατ. ευρώ!

*** Η εταιρεία, παράγει μετρητά, καθώς οι ελεύθερες ταμειακές ροές, από 101,8 εκατ. πέρυσι στο 9μηνο, εφέτος στο ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 135,46 εκατ. ευρώ. Και με την κεφαλαιοποίηση στα 168 εκατ. ευρώ, αυτό συνιστά την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών, της τάξης του 80,57%.

Θα πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι η καταγραφή ζημιών, οφείλεται στον κατασκευαστικό τομέα (αυτοκινητόδρομοι, που πάγωσε η κατασκευή τους, capital controls), στην αποτίμηση ακινήτων και στα λατομεία, δραστηριότητα που τώρα ξεκινάει ουσιαστικά. Σε αντίθεση, βέβαια, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που εντυπωσιάζει...

Με τιμή, λοιπόν, στο 1,63 και κεφαλαιοποίηση στα 168 εκατ. ευρώ, δίνει P/BV 0,47 και για τον λόγο αυτό αξίζει να προσεχθεί, καθώς μάλιστα ενσωματώνει όλα τα αρνητικά σενάρια σε αυτές τις τιμές και αποτιμήσεις. Επιπλέον, εκτιμάται οτό το 2016, θα είναι χρονια turn around, για όλες τις ζημιογόνες σήμερα δραστηριότητες του ομίλου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης