Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Τι δείχνει το 9μηνο της ΤΙΤΑΝ ΑΕ με λίγα λόγια...

tags :
Τι δείχνει το 9μηνο της ΤΙΤΑΝ ΑΕ με λίγα λόγια...















Το εννεάμηνο του 2015 ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ** κατέγραψε αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας, κυρίως λόγω της ανάκαμψης της κατασκευαστικής αγοράς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,03 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 18,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 12,6% και ανήλθαν σε 165,2 εκατ.

Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε 36,2 εκατ., σε σύγκριση με κέρδη €30,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κατέγραψαν αύξηση 18,6%.
-------

Το 3ο τρίμηνο του έτους, η βελτίωση των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τις απώλειες στις τρεις άλλες γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17,1%, και ανήλθε σε 356,7 εκατ., τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 3,8% φθάνοντας τα 59,9 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και διαμορφώθηκαν στα 12,0 εκατ., έναντι 27,6 εκατ. το 3ο τρίμηνο του 2014, που περιελάμβαναν 21 εκατ. κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές.

Σημειώνεται ότι συνολικά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου έχουν ενισχυθεί από την ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

**ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης