Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

Η στήλη των Επιλογών στο "Χ" της Δευτέρας

tags :
Η στήλη των Επιλογών στο
!ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της στα 11,00 από 9,80 ευρώ έδωσαν χθες οι αναλυτές της Alpha Finance σε έκθεσή τους στην οποία διατηρούν την σύσταση ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β΄τριμήνου.

!ΜΟΗ: Η Α.Φ. επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα β΄τριμήνου της εισηγμένης ήταν ιδιαίτερα ισχυρά, πάνω από τις προβλέψεις, λόγω των βελτιωμένων περιθωρίων διύλισης. Τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν και από έκτακτα κέρδη ύψους 10 εκατ. λόγω των ευνοϊκών μεταβολών στις ισοτιμίες. Η A.Φ. αυξάνει την πρόβλεψή της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στα 1,85 ευρώ από 1,36 ευρώ. 


!ΕΥΔΑΠ: Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, στα 6,70 ευρώ, έναντι 8,00 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η Eurobank Equities, μέσω νέας έκθεσής της, υπό τον διακριτικό τίτλο "EYDAP - Regulatory clarity coming?". Ταυτόχρονα η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση αγορά (buy).

Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η λειτουργική κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ κατέγραψε σημαντική βελτίωση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, ωστόσο η βελτίωση αυτή ανακόπηκε ραγδαία κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με αιχμή τη βουτιά των εσόδων κατά -16%.

!ΕΥΔΑΠ[Ι]: Ωστόσο η συνετή πολιτική συγκράτησης του κόστους από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας κατόρθωσε να αντισταθμίσει, σε μεγάλο βαθμό, την αδυναμία των εσόδων, γεγονός που έδωσε ανοδική ώθηση στα κέρδη EBITDA,τόσο σε επίπεδο δευτέρου τριμήνου, όσο και σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου του 2015.

"Εκτιμούμε πως η μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, θα αποτελέσει θετικό καταλύτη", επαναλαμβάνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ


!ΕΛΒΑΛ: Πέμπτη ημέρα ανόδου για την μετοχή και σε νέα υψηλά έτους στα 1,5600 ευρώ, αλλά παραμένει πολύ μακρυά από την ΒΟΟΚ των 4,80 ευρώ... Οπως δείχνει να εξελίσσεται πάντως η κατάσταση, η διάσπαση των 2,00 ευρώ [όπου και πάλι τζάμπα στη κυριολεξία θα είναι...] είναι απλά ζήτημα χρόνου... 


ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ [από τον τεχν. αναλυτή της στήλης]


Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη, οι 708 μονάδες είναι το "stop" για τους "short", ενώ οι 620 μονάδες είναι βραχυπρόθεσμη στήριξη που απώλεια, σε κλείσιμο, μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς το 580. 

Το πολύ σημαντικό δεδομένο είναι πως το νέο μας μεσοπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης είναι οι 767 μονάδες, η οποία σε περίπτωση κατοχύρωσης αλλάζει μετά από ενάμισι χρόνο την πτωτική τάση σε ανοδική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης