Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΔΕΗ: Ετήσια - εν δυνάμει - εξοικονόμηση 180 έως 346 εκατ. ευρώ...

tags :
ΔΕΗ: Ετήσια - εν δυνάμει - εξοικονόμηση 180 έως 346 εκατ. ευρώ...
ΔΕΗ [από τον M.Xατζηδάκη]: Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία οι χώρες που βρίσκονται κάτω από το 60% του μέσου όρου του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύναται να εξαιρεθούν από την αγορά δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. 

Το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοικτό για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας βρίσκεται στο 62% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η ΔΕΗ θα είναι η άμεσα ωφελημένη καθώς για την χρήση λιγνίτη απαιτείται η αγορά 45 εκατ. δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. 


Με ένα γρήγορο υπολογισμό η ετήσια εξοικονόμηση για την ΔΕΗ κυμαίνεται από 180 έως 346 εκατ. ευρώ τα οποία θα προστεθούν στην γραμμή των λειτουργικών κερδών. 

Κατά τα άλλα η νέα διοίκηση αναπροσάρμοσε την οδηγία για το σύνολο της χρήσης κατεβάζοντας τον κύκλο εργασιών στα 5,9 δις ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στο 1,25 δις ευρώ. 

Οι παραδοχές των εκτιμήσεων έχουν γίνει με ευρώ δολάριο στην περιοχή του 1,06, πετρέλαιο στα 65 δολάρια ανά βαρέλι και δικαιώματα εκπομπών ρύπων στα 7,7 ευρώ ο τόνος. 

Τέλος οι προβλέψεις της διοίκησης σε ότι αφορά τις επισφαλείς απαιτήσεις εκτιμούν ότι θα ανέλθουν σε 450 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης (187 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο). 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης