Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Παρατηρήσεις, κρίσεις και συμπεράσματα...

tags :
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Παρατηρήσεις, κρίσεις και συμπεράσματα...
Παπουτσάνης: Από τις αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις επιστροφής σε κερδοφορία, καθώς οι κινήσεις αναδιάρθρωσης των τελευταίων ετών αρχίζουν συστηματικά να αποδίδουν καρπούς.

Η βελτίωση στα λειτουργικά περιθώρια κέρδους συνοδεύεται και από ενίσχυση της κερδοφορίας στην τελική γραμμή ένδειξη απομάκρυνσης από το νεκρό σημείο όσο ο τζίρος αυξάνεται.

Το δεύτερο τρίμηνο βοηθήθηκε από την ζήτηση των προϊόντων σε ξενοδοχειακές μονάδες (+15%) αλλά και την προτίμηση τρίτων οι οποίοι αναθέτουν στην εταιρία την παραγωγή των προϊόντων τους.

Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 45% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 38% την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανέρχεται σε 6,3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 16,9% του συνολικού ενεργητικού της.

Κατά τη προηγούμενη χρήση ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 5,9 εκατ. ευρώ και αντιπροσώπευε το 16,3% του συνολικού ενεργητικού.

Οι φόροι που βάρυναν το αποτέλεσμα, ύψους  58,8 χιλ. ευρώ, αφορούν αποκλειστικά αναβαλλόμενο φόρο, που δεν θα καταβληθεί εντός της επόμενης χρήσης 2015 και άρα δεν θα επιβαρύνει ταμιακά την Εταιρεία.

Επισημαίνεται τέλος ότι λόγω των συσσωρευμένων φορολογικών ζημιών, που εμφανίζει η Εταιρεία, δεν προβλέπεται εκταμίευση φόρου εισοδήματος το επόμενο έτος 2015.

Η διοίκηση παραμένει θετική για τις προοπτικές του δευτέρου 6μήνου λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης αλλά και τις καλής πορείας των παραγόμενων προϊόντων της στο εξωτερικό

(σχολιασμός από τον κ.Μάνο Xατζηδάκη της Beta Sec)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης