Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μεγάλη επιτυχία η εθελουσία του good TT συμμετείχαν 614 εργαζόμενοι – Εξορθολογίζεται πλήρως το κόστος – Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

 Μεγάλη επιτυχία η εθελουσία του good TT συμμετείχαν 614 εργαζόμενοι – Εξορθολογίζεται πλήρως το κόστος – Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
(upd3)Συνολικά 614 εργαζόμενοι συμμετείχαν  στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του good Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ολοκληρώθηκε σήμερα.
Έως και χθες 3 Ιουλίου 2013 οι συμμετοχές είχαν φθάσει τα 300 άτομα με προοπτική τους 550  εργαζομένους ή και υψηλότερα ωστόσο έφθασαν τους 614 εργαζομένους. 
Περί τις 3 το μεσημέρι είχαν φθάσει τις 568 οι συμμετοχές αλλά με τις προσθήκες τις τελευταίας στιγμής αγγίζουν έως τώρα τους 614 που συμμετείχαν στην εθελουσία.

Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται κοντά στα 41 εκατ ευρώ και θα κατανέμεται ως εξής 40 με 60 χιλιάδες ευρώ οι αποζημιώσεις σε cash και τα υπόλοιπα αποζημιώσεις σε εισφορές.
Κατά μέσο όρο οι αποζημιώσεις σε εισφορές και cash κυμαίνονται περί τα 70-75 χιλιάδες ευρώ.
Σχεδόν σε κανένα δεν προκύπτουν αποζημιώσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση της διοίκησης είναι οι συμμετέχοντες στην εθελουσία να λάβουν παράταση από 10 έως 30 χρόνια στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων.
Η πρόταση αυτή ωστόσο έχει αποφασιστεί να επεκταθεί σε όλους τους εργαζομένους αποτελώντας μεγάλη εξέλιξη καθώς έτσι μπορεί να αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής αλλά μειώνονται οι δόσεις άρα μεγαλώνουν οι πιθανότητες αποπληρωμής.
Μια από τις παραμέτρους της εθελουσίας είναι ότι δίδονται αποζημιώσεις σε εισφορές και ειδικά καλύπτονται εισφορές  για συνταξιοδότηση έως και 7 χρόνια.
Επίσης οι εργαζόμενοι θα λάβουν σύνταξη δημοσίου και όχι ΙΚΑ δηλαδή θα έχουν όφελος καθώς οι συντάξεις δημοσίου είναι υψηλότερες του ΙΚΑ.
Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΤΤ αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τις υπόλοιπες εθελούσιες εξόδους των τραπεζών που σχεδιάζονται προσεχώς.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης