Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας υπερασπίζεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης - Εάν χρεοκοπούσαμε, θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο - Αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο για συμφωνία με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή

tags :
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας υπερασπίζεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης - Εάν χρεοκοπούσαμε, θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο - Αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο για συμφωνία με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή
Την άποψη ότι η Ελλάδα εάν χρεοκοπούσε, θα ήταν σαν την Αίγυπτο εξέφρασε ο υπ.Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο, εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι» τόνισε ο κ.Στουρνάρας, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αργά χθες το βράδυ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα., ενώ διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι η Κυριακή θα είναι η καταληκτική ημερομηνία των διαβουλεύσεων.
Παράλληλα, διαψεύδεται το δημοσίευμα του Reuters που έκανε λόγο για τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση» προς τη χώρα.
Αξιωματούχοι της Κομισιόν τόνισαν χθες ότι αναμένουν συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα μέχρι την Παρασκευή, ενώ υπογράμμισαν ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόφαση για τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Ωστόσο προειδοποιούν ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση. Παράλληλα σημειώνουν ότι το σύνολο της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο για την Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που όμως δεν κατονομάζει, οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να παγώσουν εκτάκτως τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των μεταρρυθμιστικών της στόχων.
"Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση δεν βλέπω καμία χρηματοδότηση προς την Ελλάδα στη διάρκεια του επομένου τριμήνου" δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου ο συγκεκριμένος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις πληρωμές Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε αστείο το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:18)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης