Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στην Ελλάδα προσεχώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, μετά από πρόσκληση του Γ. Στουρνάρα - Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά έχει μπροστά της ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι

tags :
Στην Ελλάδα προσεχώς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, μετά από πρόσκληση του Γ. Στουρνάρα - Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά έχει μπροστά της ένα δύσκολο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι
(upd2)Έκδηλη φέρεται να είναι η βούληση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble να βρεθεί εντός του προσεχούς διαστήματος στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει επαφές με την ελληνική ηγεσία.
"Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble θα βρεθεί σύντομα στην Αθήνα", φέρεται να ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ.
Κατά τις πληροφορίες, η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα αποτελεί πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Γ. Στουρνάρα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, Schaeuble και Στουρνάρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία εντός του σαββατοκύριακου, κατά την οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στον Έλληνα ομόλογό του πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
"Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά έχει μπροστά της ένα μακρύ μεταρρυθμιστικό μονοπάτι", δήλωσε στον κ. Στουρνάρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντάς τον πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη Schaueble στην Ελλάδα αποτελεί ίσως την κρίσιμη επίσκεψη που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποτελεί τον πλέον αυστηρό κριτή των προσπαθειών της ελληνικής πλευράς και τον άνθρωπο που δεν διστάζει να μοιράζει τελεσίγραφα στην ελληνική ηγεσία.
Το πότε όμως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί στην Αθήνα παραμένει ακόμη άγνωστος, ενώ δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι συμπίπτει με τη νέα πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Στο μεταξύ, όπως νωρίτερα ανέφερε το www.bankingnews.gr, μετά τη χθεσινή επικοινωνία της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία τους εξέφρασε τη στήριξή της, σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Στηρίζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά, υπό τον φόβο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μόλιας ένα χρόνο μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση που απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζει ότι η χώρα μας έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Ωστόσο επισημαίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.
Εν τω μεταξύ, τη στήριξή της στις μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του. Δεν παρέλειψε, όμως, να ζητήσει συμμόρφωση της χώρας με όσα ζητά η τρόικα των δανειστών, φοβούμενη το ενδεχόμενο νέων εκλογών...
Η Γερμανιδα Καγκελάριος επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά μέσω τηλεφώνου, προκειμένου να του δηλώσει την υποστήριξή της στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες. Συγκεκριμένα, δήλωσε "τον σεβασμό και την υποστήριξή της στον σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης".
Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Merkel τόνισε πως "η Ελλάδα έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται ήδη καλύτερα από ότι ήταν πριν από κάποιους μήνες. Τώρα είναι αποφασιστικής σημασίας προκειμένου να συνεχίσει σε αυτή την επιτυχημένη πορεία, να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης