Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με 21%, παρά τις εξελίξεις της ΕΡΤ - Νέα δημοσκόπηση αναδεικνύει τη βούληση περί εξάντλησης της τετραετίας από τη συγκυβέρνηση - Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,5%

Προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με 21%, παρά τις εξελίξεις της ΕΡΤ - Νέα δημοσκόπηση αναδεικνύει τη βούληση περί εξάντλησης της τετραετίας από τη συγκυβέρνηση - Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,5%
Με 21% προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 20,5%, η Χρυσή Αυγή τρίτη με 10,2% και τέταρτο το ΚΚΕ με 5,7%. Στο 5,2% το ποσοστό των ΑΝΕΛ, στο 5,1% του ΠΑΣΟΚ και στο 4,8% της ΔΗΜΑΡ.
Η δημοσκόπηση της Metrisi για τα "Παραπολιτικά"  αναδεικνύει τη δυναμική της ΝΔ, παρά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Ωστόσο, δείχνει ότι οι άλλοι δύο εταίροι της συγκυβέρνησης έχουν καταβαραθρωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται σε σταθερά υψηλά επίπεδα, αν και στην ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας καταλαμβάνει 29,5% έναντι του 36,8% του Αντώνη Σαμαρά.
Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία το 78,9% των σημερινών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απαντά πως πρέπει να την εξαντλήσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των σημερινών ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ φτάνει το 61,5%. Επίσης υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας τάσσεται το 87,2% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ερώτημα ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση το 31,4% απαντά η Νέα Δημοκρατία και το 21,5% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, το 28,4% εκφράζεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και 19,8% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την εγκληματικότητα, το 33,9% απαντά η Νέα Δημοκρατία και το 15,9% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 36,8% πιστεύει ότι μπορεί να το πράξει η Νέα Δημοκρατία και το 17,1% ο ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης