Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι… φόβοι του Μαξίμου – «Όχι» στο «λουκέτο» της ΕΡΤ λέει το 65% – «Χάνει» το δημοσκοπικό προβάδισμα η ΝΔ – Πρωτεία ΣΥΡΙΖΑ με 29% «δείχνει» η VPRC – Υπολείπεται 2,5 μονάδες η ΝΔ – «Λάθος» η πορεία της χώρας, διαμηνύει το 75%

tags :
Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι… φόβοι του Μαξίμου – «Όχι» στο «λουκέτο» της ΕΡΤ λέει το 65% – «Χάνει» το δημοσκοπικό προβάδισμα η ΝΔ – Πρωτεία ΣΥΡΙΖΑ με 29% «δείχνει» η VPRC – Υπολείπεται 2,5 μονάδες η ΝΔ – «Λάθος» η πορεία της χώρας, διαμηνύει το 75%
(υpd2)«Μπούμερανγκ» φαίνεται πως λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου, το «λουκέτο»  της ΕΡΤ, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αποδοκιμάζει την απόφαση του Α. Σαμαρά. Παράλληλα, ελέω ΕΡΤ η ΝΔ φέρεται να «χάνει» τα δημοσκοπικά κεκτημένα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πρώτη θέση, συγκροτώντας παράλληλα, διαφορά ασφαλείας!
Δημοσκόπηση λοιπόν, της VPRC για λογαριασμό της ιστοσελίδας «tvxs», έρχεται να πιστοποιήσει τους φόβους του Μαξίμου, καθώς το 65% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στο «λουκέτο» της ΕΡΤ. Στον αντίποδα, μόλις το 27% επικροτεί την απόφαση Σαμαρά, ενώ το 5% εμφανίζεται διχασμένο. Το 3% απέφυγε να τοποθετηθεί επί τούτου.
Μάλιστα, η ΕΡΤ επιφέρει και ραγδαίες δημοσκοπικές αλλαγές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην… κορυφή, με την ΝΔ να εμφανίζεται ιδιαιτέρως «πληγωμένη».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 29% της εκλογικής επιρροής, ενώ η ΝΔ υπολειπόμενη κατά 2,5 μονάδες, το 26,5%.
Στην 3η θέση, εμφανώς ενισχυμένη, έπεται η Χρυσή Αυγή με 14%, ενώ ακολουθεί ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 7%.
Στην 6η θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και στην 7η η ΔΗΜΑΡ με 4,5%.
Το 6% των ερωτηθέντων προτιμούν ένα έτερο κόμμα.
Παράλληλα, το 75% των πολιτών εκτιμά πως η χώρα πορεύεται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 13% εκτιμά το αντίθετο.
Επίσης, το 86% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τον τρόπο διακυβέρνησης της τρικομματικής, ενώ μόλις το 13% δηλώνει ευχαριστημένο.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο… «κανένας» με το συντριπτικό 60,2%. Ο Α. Σαμαράς λαμβάνει το 15,4% ενώ ο Α. Τσίπρας μόλις το 9,2%.
«Καμπανάκι» ωστόσο, κρούουν οι πολίτες και για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς η πλειονότητα αντιτίθεται στις αποκρατικοποιήσεις μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων.
Το 64% διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, το 59% της ΕΡΤ και το 51% των αεροδρομίων και λιμανιών.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews:

Οδυνηρή έκπληξη για το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι αποτελούν οι νέες δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Πλέον, η στάση των πολιτών, μετά τη διαχείριση της υπόθεσης από την κυβέρνηση και το μαύρο στις οθόνες, γίνεται πλήρως αρνητική, με τους πολιτικούς αναλυτές να  κάνουν λόγο για πλήρη ανατροπή σκηνικού στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι πέφτει κάτω από το 20%, ενώ εκείνο της Χρυσής Αυγής δείχνει όχι απλά να είναι τρίτο κόμμα, αλλά και να παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, σε περίπτωση που γίνονταν τώρα εκλογές.
Σύμφωνα με πηγές στο Μαξίμου, το επιτελείο ετοιμάζει τη μεγάλη "στροφή" στο θέμα της ΕΡΤ, αναζητώντας μια μέση λύση ικανοποιώντας τόσο την ανάγκη για ριζικές αλλαγές όσο και την αποτίναξη της μνήμης που έφερε στην κοινωνία το "μαύρο σήμα" στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Την ίδια ώρα, επικρατεί "πάγωμα" στο επιτελείο του Μαξίμου, το οποίο πίστευε ότι με αυτήν την κίνηση θα είχε ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα για αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και "ξήλωμα" των golden boys που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Όμως, την ώρα που τα στελέχη του Σαμαρά εμφανίζονται να επεξεργάζονται ένα εναλλακτικό σχέδιο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται ανυποχώρητος.

(πρώτη ενημέρωση 13:58)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης