Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα βάλει τέλος στον 4χρονο αποκλεισμό της από τις αγορές το 2014, μέσω μιας μικρής έκδοσης ομολόγου - Aσαφές ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί στο α' ή στο β' 6μηνο του επόμενου έτους

tags :
Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα βάλει τέλος στον 4χρονο αποκλεισμό της από τις αγορές το 2014, μέσω μιας μικρής έκδοσης ομολόγου - Aσαφές ακόμη αν θα πραγματοποιηθεί στο α' ή στο β' 6μηνο του επόμενου έτους
Η Ελλάδα θα βάλει τέλος στον 4χρονο αποκλεισμό της από τις αγορές το 2014 μέσω μιας μικρής έκδοσης ομολόγου.
Τα ανωτέρω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
"Η έκδοση ομολόγου το 2014 θα είναι μικρή" επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ.
Και πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας: Δεν είμαι σίγουρος αν η έκδοση ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.
"Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αντλήσει μεγάλο ποσό, καθώς τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που έλαβε η Αθήνα από τους δανειστές της έχουν βελτιώσει κατά πολύ το προφίλ του χρέους μας", διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας.
"Τα κόστη δανεισμού έχουν υποχωρήσει σημαντικά, επομένως η έκδοση ομολόγου θα είναι μικρή", έσπευσε να προσθέσει ο κ. Στουρνάρας.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Στουρνάρας: Oι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ύφεση στην Ελλάδα και το 2014 δεν θα επιβεβαιωθούν - Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη την επόμενη χρονιά - Εμείς θα βγούμε σωστοί...


Oι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ύφεση στην Ελλάδα και το 2014 δεν θα επιβεβαιωθούν.
Τα ανωτέρω διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, εκφράζοντας τη διαφωνία του για τις οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερώτημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με το αρνητικό ποσοστό -1,2% του ΑΕΠ που προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2014 και την ύφεση που συνεπάγεται, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: "Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό +1%".
Εξηγώντας τις απόψεις του για το θέμα, τόνισε ότι "η τάση στην Ελλάδα σήμερα είναι θετική, αφού φαίνεται να σταθεροποιείται η βιομηχανική παραγωγή, αν και ακόμα αρνητική, αλλά πολύ λιγότερο απ΄ ότι ήταν όλα τα προηγούμενα τρίμηνα".
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις για τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. "Περιμένουμε πάνω από 17 εκατ. τουρίστες" τόνισε και πρόσθεσε ότι "όλοι οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι τουλάχιστον θα πάμε καλά φέτος και θα είναι μια καλή βάση για του χρόνου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης